Lana Del Rey:

- Jeg er ikke rasist

Sangstjerna slår hardt tilbake etter kritikken.

FULL STORM: Det har stormet rundt Lana Del Rey den siste tida - etter at hun gikk hardt ut mot kvinnelige artister og musikkbransjen. I etterkant har hun blitt beskyldt for å ha rasistiske holdninger, noe hun nå slår tilbake mot. Foto: NTB Scanpix
FULL STORM: Det har stormet rundt Lana Del Rey den siste tida - etter at hun gikk hardt ut mot kvinnelige artister og musikkbransjen. I etterkant har hun blitt beskyldt for å ha rasistiske holdninger, noe hun nå slår tilbake mot. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lana Del Rey (34) fikk tidligere denne uka stor oppmerksomhet for et innlegg hun delte på Instagram - der hun gikk hardt ut mot kritikken hun har fått for musikken sin opp gjennom åra.

I innlegget gikk hun til angrep på beskyldningene om at hun i låtene sine «glamoriserer misbruk». 34-åringen er kjent for sine sårbare og sensitive låter - noe hun altså mener at hun har fått hard medfart for.

Lana Del Rey stilte også spørsmål ved at store artister som Camila Cabello, Cardi B, Nicki Minaj og Beyoncé spiller på kropp i sangene sine - samtidig som hun selv får kritikk for å «synge fritt» om vaklevorne relasjoner og destruktive kjærlighetsforhold.

I etterkant av innlegget har Lana Del Rey blitt beskyldt for rasisme fordi alle artistene hun nevnte i innlegget er mørke. Nå slår 34-åringen tilbake mot rasisme-kritikken, og sier at innlegget hennes ikke hadde noe med rase å gjøre.

- Det er trist å få dette til å handle om fargede kvinner når det jeg gjør er å snakke om min favorittartister, kommenterte Del Rey under innlegget, ifølge Sky News.

- Ikke rasist

Videre forklarer 34-åringen at nettopp dette er et stort problem i dagens samfunn.

- Dette er problemet med samfunnet i dag, at ikke alt er det du vil det skal være. Akkurat det er poenget med innlegget mitt - det er visse kvinner som kulturen ikke ønsker skal ha en stemme, det har nok ikke med rase å gjøre, jeg vet ikke hva det dreier seg om, skriver stjerna videre.

SLÅR TILBAKE: Lana Del Rey slår tilbake mot kritikken. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Lana Del Rey slår tilbake mot kritikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artisten - som står bak en rekke hits som «Video Games» og «Young and Beautiful» - tar dessuten et knallhardt oppgjør med dem som kaller henne rasist.

- Jeg har sluttet å bry meg, men aldri, aldri, aldri kall meg rasist - for det er bullshit, tordner Lana Del Rey.

En formulering som folk særlig har reagert på, er setningen Del Rey skrev om «alle kvinnene som ligner meg» - noe hun ikke mener dreide seg om rase.

- Min siste merknad - når jeg skrev om folk som ligner meg - da mente jeg de som ikke ser sterke eller nødvendigvis smarte ut, de som mangler kontroll, og så videre, skriver 34-åringen.

Natt til lørdag publiserte Lana Del Rey enda et innlegg på Instagram hvor hun skriver mye av det samme, og hvor hun skriver at det er trist at debatten utviklet seg til å handle om rase, når det i utgangspunktet dreide seg om kritikken av kvinnelige artister som skiller seg ut.

Stor suksess

Lana Del Reys kritiske innlegg tidligere denne uka, bunner i at hun har sett seg grundig lei på kvinnelige låtskrivere og sangere som hevder at hun glamoriserer overgrep. Selv opplever Lana Del Rey at hun synger om realistiske problemer, nemlig følelsesmessige, voldelige forhold som finnes over alt i verden.

Lana Del Rey har gitt ut totalt seks album gjennom karrieren. Som nevnt i Instagram-innlegget, har hun mottatt mye kritikk for sitt arbeid opp gjennom åra.

I et intervju i 2017 med Pitchfork, ble hun spurt om kritikken hun fikk rundt albumet «Born to Die» som kom ut i 2012.

COMEBACK: Jentegruppa «The Pussycat Dolls» skal gjøre comeback, og i helgen opptrådte de under den britiske versjonen av X Factor. Ikke alle var like fornøyde etter showet. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

- Kritikken fikk meg til å stille spørsmål ved meg selv - jeg visste ikke om det alltid kom til å være slik. Du kan ikke utgi musikk hvis 90 prosent av anmeldelsene på steder som The Times kommer til å være negative. Det ville vært sprøtt. Det hadde vært fornuftig å gå helt tilbake, men jeg tenkte: La meg utgi tre plater til og se om jeg bare kan stå i stormen.

LES OGSÅ: Dette skal han gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer