Michael C. Hall:

- Jeg er ikke helt heterofil

Skuespillerstjernen Michael C. Hall åpner seg om seksualiteten.

- FLYTENDE: Den prisbelønte skuespilleren Michael C. Hall snakker åpent om sin flytende seksualitet i et nytt intervju. Han velger å definere seg som «ikke helt heterofil». Foto: NTB scanpix
- FLYTENDE: Den prisbelønte skuespilleren Michael C. Hall snakker åpent om sin flytende seksualitet i et nytt intervju. Han velger å definere seg som «ikke helt heterofil». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Michael C. Hall (47) har i flere tiår sjokkert og imponert tv-seere verden over med sin tolkning av diverse karakterer opp gjennom. I «Six Feet Under» spilte han den usikre David Fisher, mens han i den prisbelønte serien «Dexter» spilte en iskald morder.

Sistnevnte rolle sørget for at han i dag har både en Golden Globe- og en SAG-pris stående på peishylla, og en lojal fanbase verden over. Mange er derfor naturligvis nysgjerrige på mannen bak rollen. I hele karrieren har han valgt å være åpen om det aller meste, blant annet om tidligere skilsmisser og om sin egen vanskelige kamp mot kreften.

ÅPNER SEG: Michael C. Hall har spilt en rekke karakterer opp gjennom åra. Noen av dem har vært homofile. Han har med åra skjønt at han kanskje ikke er hundre prosent heterofil selv. Foto: NTB scanpix
ÅPNER SEG: Michael C. Hall har spilt en rekke karakterer opp gjennom åra. Noen av dem har vært homofile. Han har med åra skjønt at han kanskje ikke er hundre prosent heterofil selv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne gangen er det 47-åringens seksualitet som skaper overskrifter internasjonalt. Han har vært gift med tre kvinner i løpet av sitt liv, men har i løpet av livet funnet ut av at hans seksualitet eksisterer på et spektrum - og at plasseringen hans tilsier at han ikke er hundre prosent heterofil.

- Tvang meg til å åpne dører

Det er til magasinet Daily Beast at skuespilleren har valgt å åpne seg. I løpet av sin mangeårige karriere har han portrettert en rekke karakterer med forskjellige seksuelle orienteringer. David Fisher i ovennevnte «Six Feet Under» var homofil, samtidig som han har spilt andre LHBT-karakterer i «Hedwig and the Angry Itch» og «Cabaret».

OVERRASKENDE: Dexter gikk inn i sin sjuende sesong og her er en liten smugtitt fra den første scenen. Dexter blir avslørt midt i sitt drapsrituale, men av hvem? NB! Ikke se hvis du vil bevare spenningen. Video: Showtime Vis mer Vis mer

- Jeg tror at seksualitet eksisterer på et spektrum, og jeg er på det. Jeg er heterofil, men om det finnes en prosentandel, ville jeg sagt at jeg ikke er helt heterofil. Jeg tror at det at jeg spilte rapperen i «Cabaret» tvang meg til å åpne noen dører fullstendig, fordi jeg så alltid for meg den karakteren som panseksuell, sier han.

Foreningen FRI beskriver panfili som en variant av bifil. Mens man i sistnevnte legger til grunn en todeling i kjønn, anerkjenner man ikke nødvendigvis i førstnevnte at kjønn bare er «mann» og «kvinne». Man forelsker seg altså i mennesker uavhengig av deres kjønnsidentitet.

Hall forklarer i intervjuet at han fikk øvd seg nok under innspillingen av serien, og at det derfor kanskje ikke er så rart at han først nå - i godt voksen alder - har begynt å stille spørsmål ved sin seksualitet.

- Sett på som homofilt

- Jeg klinte med Michael Stuhlbarg hver kveld da vi lagde det programmet. Jeg tror jeg alltid har lent meg mot det som er flytende i min egen seksualitet, forklarer han.

IKKE UTFORSKET: Michael C. Hall, her med ekskona Jennifer Carpenter, sier at han aldri har hatt intime relasjoner med andre menn - selv om tanken om det tidvis streifer ham. Foto: NTB scanpix
IKKE UTFORSKET: Michael C. Hall, her med ekskona Jennifer Carpenter, sier at han aldri har hatt intime relasjoner med andre menn - selv om tanken om det tidvis streifer ham. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han kan derimot avsløre at han aldri har vært intim med en annen mann. Likevel har han kjent behovet enkelte ganger, spesielt etter at han mistet faren sin. Hall understreker at han ikke ønsker å sammenlikne forholdet som en far og sønn har med noe homoerotisk.

- Jeg snakker om emosjonell nærhet eller en forbindelse som ble ansett som feig da jeg vokste opp. Jeg hadde en appetitt på emosjonelle bånd med andre menn som var større enn den man får gjennom øl, sport og fist-pumping. Det ble sett på som homofilt, forklarer han.

Den amerikanske skuespilleren er på langt nær den første som snakker om flytende seksualitet. Artist Janelle Monáe har tidligere uttalt at hun har «frigjort seg selv» fra definering av egen seksualitet, mens Disney-stjernen Bella Thorne har uttalt at hun lar kroppen bestemme hvem hun tiltrekkes av.

Saken fortsetter under.

Flere følger etter

Andre stjerner som Mel B, Miley Cyrus, Billy Joe Armstrong, Lady Gaga og Jason Mraz har valgt å være åpen om det samme. Sistnevnte hadde følgende å melde i sommer:

- Jeg har hatt erfaringer med menn, selv om jeg datet kvinnen som er blitt kona mi, sa han til Billboard, og fortsatte:

- Jeg bare «wow, betyr dette at jeg er homofil?». Kona mi forklarte det for meg og beskrev det som «Two Spirit», som er det indianere kaller noen som kan elske både kvinner og menn, fortalte sangeren.

I juni delte «I'm Yours»-sangeren et dikt i anledning Pride. Det er en spesiell setning i det aktuelle diktet som har fått fansen til å sperre opp øynene. I stedet for å skrive «I'm By Your Side», skrev han «I'm Bi Your Side», som et tegn på at han er bifil.

Tredje ekteskap

Tross åpenhet om en flytende seksualitet, har «Dexter»-stjerna bare vært sammen med kvinner. I 2012 viste Hall seg offentlig for første gang med bokkritikeren Morgan MacGregor, da han tok henne med seg som date under Emmy Awards.

GIFT I ALL HEMMELIGHET: Michael C. Hall er gift med bokkritikeren Morgan MacGregor. Her avbildet sammen forrige måned. Foto: NTB Scanpix
GIFT I ALL HEMMELIGHET: Michael C. Hall er gift med bokkritikeren Morgan MacGregor. Her avbildet sammen forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nesten fire år seinere tok paret forholdet et steg lenger og lovet hverandre evig troskap. Det hemmelige bryllupet fant sted i New York City på selveste skuddårsdagen i 2016, bekreftet skuespillerens talsperson til E! News. Dette ble altså hans tredje ekteskap.

Halls første ekteskap var med skuespilleren Amy Spanger. De skilte seg i 2006 etter fire år som mann og kone.

Fra 2008 til 2011 var Hall gift med «Dexter»-kollegaen Jennifer Carpenter, som han spiller broren til i den populære TV-serien. Duoen, som forelsket seg under innspillingen, klarte å beholde vennskapet etter skilsmissen, og hun var en god støtte for ham da han fikk kreft i 2010.

Ble frisk

Da skuespilleren mottok Golden Globe det året, var det enkelt å se at han var preget av sykdommen. Han var diagnostisert med Hodgkins lymfom, en kreftsykdom som oppstår i lymfevevet. Etterpå forklarte skuespilleren at han følte han var nødt til å fortelle at han er syk.

Saken fortsetter under.

KREFTSYK: Michael C. Hall fortalte i 2010 at han føler seg fin, og at kreftsykdommen ga ham anledning til å finne noe fint tilbehør. Foto: NTB scanpix
KREFTSYK: Michael C. Hall fortalte i 2010 at han føler seg fin, og at kreftsykdommen ga ham anledning til å finne noe fint tilbehør. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Egentlig er det et personlig spørsmål om helse. Min plan var egentlig å holde tett, sa han.

De fleste som får diagnosen blir helt friske igjen.

- Jeg har det fint. Først og fremst så jeg dette som en mulighet til å skaffe meg noe fint tilbehør. Jeg ville ha noe enkelt, og fant denne japanske hatten, sa han til USA Today, og pekte mot lua han hadde på seg på scenen.

Samme år kunne han derimot dele gladnyheten om at han var på bedringens vei. Siden da har han vært frisk som en fisk.

LES OGSÅ: - Aldri hatt så sterke følelser for noen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer