PÅ BEDRINGENS VEI: Henrik Mortensen har selv slitt med spiseforstyrrelser og synes nå det er viktig å snakke om det for å hjelpe andre.  Foto: Thomas Horni/Seher.no
PÅ BEDRINGENS VEI: Henrik Mortensen har selv slitt med spiseforstyrrelser og synes nå det er viktig å snakke om det for å hjelpe andre. Foto: Thomas Horni/Seher.no Vis mer

- Jeg er ikke helt frisk ennå

Henrik Mortensen lever fortsatt med spiseforstyrrelse.

Publisert
Se video nederst i saken


SEHER.NO: Fredag var Henrik Mortensen (17) én av de to siste «Idol»-deltagerne til å sikre seg en plass i finalen. 17-åringen sjarmerte både publikum og dommere med sin versjon av Elton Johns «Rocket Man».

Mortensen har fått mye oppmerksomhet i forkant av semifinalen, og har lagt særlig stor vekt på et tema han brenner for. Sangtalentet har nemlig i en lengre periode slitt med spiseforstyrrelser, og er fortsatt ikke sikker på om han er helt frisk.

- Jeg er nok ikke 100 prosent frisk, men energinivået er på topp og jeg lever slik jeg vil akkurat nå, sier han til Seher.no.

Selv om et talenprogram som «Idol» innebærer mye person- og kroppsfokusering, er ikke Henrik redd for at spiseforstyrrelsene kommer tilbake.

- Jeg er ikke redd for det.

Mortensen synes det er viktig å snakke om sykdommen, mens han får oppmerksomhet gjennom deltagelsen i «Idol».

- Dette er en sak jeg brenner veldig for. Jeg føler at det eneste rette er å prate om det når jeg først har en stemme som når ut til folk. Man vet aldri hva som skjer om to måneder, det er ikke sikkert folk husker hvem jeg er, men jeg vil fremme de sakene jeg er opptatt av mens jeg har muligheten.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg svever på en sky  

Se Henrik fortelle om spiseforstyrrelsen her.


[obj:media:10235]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer