Amanda Knox tilbake i Italia:

- Jeg er ikke et monster

Fire år etter at hun ble frikjent for drapet på romkameraten fortalte en gråtkvalt Amanda Knox om hvordan hun har opplevd all oppmerksomheten.

FRIKJENT: Etter å ha blitt dømt for drapet på den britiske studenten Meredith Kercher, ble Amanda Knox i 2015 frikjent. Denne uken var hun tilbake i Italia for første gang. Foto: NTB Scanpix
FRIKJENT: Etter å ha blitt dømt for drapet på den britiske studenten Meredith Kercher, ble Amanda Knox i 2015 frikjent. Denne uken var hun tilbake i Italia for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uken var 31 år gamle Amanda Knox tilbake i Italia for første gang siden hun forlot landet etter frikjennelsen i 2015.

Knox fikk livet sitt snudd på hodet da hun fant romkameraten Meredith Kercher drept for tolv år siden. Amerikaneren ble dømt for drap og måtte sone fire år i fengsel før hun til slutt ble frikjent.

Mysteriet huskes som en av de meste omtalte og omstridte mordsakene på 2000-tallet. I mediene fikk hun klengenavnet «Foxy Knoxy».

Knox er opprinnelig fra Seattle i USA, men flyttet til den italienske byen Perugia for å studere språk. Det var også der hun fant romkameraten sin brutalt knivdrept på badet i 2007.

Oppmerksomhet

I dag var Knox invitert til paneldebatten «Medierettssaken» på strafferettsfestivalen i Modena i Italia.

Fra talerstolen var det en tydelig berørt Knox som innrømmet at hun skjønner hvorfor hun fortsatt får mye oppmerksomhet.

- Jeg vet, til tross for min frifinnelse i retten, at jeg forblir en kontroversiell figur i offentlighets øye, spesielt her i Italia, begynte Knox, ifølge blant annet CNN.

- Mediene beskytter myndighetene

Videre kom hun med krass kritikk av mediene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer