Jim Carrey:

- Jeg er ikke den samme

Jim Carrey mistet ekskjæresten, ble saksøkt av svigerfamilien og tok pause fra rampelyset. Nå åpner han seg om den tunge tiden.

TILBAKE I RAMPELYSET: Etter flere års pause fra skuespillerkarrieren, er Jim Carrey tilbake igjen med en ny TV-serie. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I RAMPELYSET: Etter flere års pause fra skuespillerkarrieren, er Jim Carrey tilbake igjen med en ny TV-serie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har vært preget av stor sorg, frustrasjon og depresjon for den kjente skuespilleren og komikeren Jim Carrey (56), for mange kjent som «gummiansiktet».

Det var i 1994 at Carrey gjorde sitt første store gjennombrudd med filmen «Ace Ventura». Senere gjorde han stor suksess med filmer som «Masken», «Dum og dummere» og «Bruce Almighty».

Det er gjennom sistnevnte filmer Carrey har fått kallenavnet «gummiansiktet», dette på grunn av sine mange elleville ansiktsbevegelser. Han har også vunnet hele to Golden Globes for sine hysteriske roller i ovennevnte filmer, sammen med hele 49 andre priser og 94 nominasjoner.

Tross suksessen ble det likevel brått stille fra den populære skuespilleren.

Alt raknet

Det var i 2015 at livet hans ble totalt snudd på hodet.

For tre år siden tok Jim Carreys ekskjæreste Cathriona White sitt eget liv, bare 27 år gammel. Carrey var med på å bære kista hennes fra kirka til gravplassen, og framsto tydelig preget av stundens alvor.

STOR SORG: Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise høsten 2015. Etter det raknet alt for ham. Foto: NTB Scanpix
STOR SORG: Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise høsten 2015. Etter det raknet alt for ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere ble han saksøkt av hennes familie, som ga ham skylden for selvmordet.

Med Whites eksmann, Mark Burton, i spissen, ble det påstått at Carrey var ansvarlig for at hun hadde tilgang på rusmidlene som førte til hennes død. Burton gikk til søksmål og hevdet at skuespillerens «enorme formue og kjendisstatus» gjorde at han klarte å få tak i narkotikaen White døde av.

Selv har Carrey, som gikk inn i en tung depresjon etter Whites død, benektet anklagene.

I et nytt intervju med The Hollywood Reporter snakker Carrey ut om tiden etter de tunge årene.

Trakk seg unna

- Jeg ville ikke være i bransjen lenger, rett og slett, sier Carrey til nettstedet.

Skuespilleren forteller at han følte seg stadig mer tiltrukket mot en annen type kreativitet, og begynte i stedet å bruke tida si på kunst.

De siste åra har nemlig 56-åringen dyrket sin lidenskap for tegning og maling. På Twitter har han blant annet delt flere av sine verk, som for det meste bunner i politiske tanker.

Nå har han imidlertid lagt fargestiftene på hylla, i hvert fall for en liten stund. Til høsten er han nemlig tilbake på skjermen.

Tilbake i rampelyset

I den nye TV-serien «Kidding» skal han spille Mr. Pickles. Men selv om han gjør comeback, er han klar på at han har endret seg siden sist.

- Jeg er tilbake, men ikke på samme måte som før. Jeg er ikke den samme, forteller Carrey til nettstedet og legger til:

- Men jeg føler meg ikke lenger som han lille Jim som svever rundt i stratosfæren. Jeg har beina på jorda igjen.

Carrey refererer trolig til en noe spesiell opptreden han gjorde i offentligheten for et drøyt år siden.

«KIDDING»: Jim Carrey spiller Jeff, som er kjent for alle barn som den snille og kloke «Mr. Pickles». Men når Jeffs familie rakner i sømmene, forsvinner også Jeffs sunne fornuft. Video: Showtime Vis mer

I september i fjor overrasket Carrey mange da han plutselig dukket opp på en Harper's Bazaar-fest i New York, ettersom han nærmest hadde forsvunnet fra jordens overflate året før.

Den kvelden gjorde han et intervju med E! News, som vakte oppsikt.

Reporteren, Catt Sadler, virket henrykt over å ha møtt på den berømte stjernen, og påpekte hvor uvanlig det er å se ham på slike arrangementer.

Jim Carreys kommentar ga reporteren hakeslepp og sørget for at flere utenlandske medier samme kveld omtalte intervjuet som «tidenes merkeligste rød løper-intervju»:

- Det er ingen mening ved dette. Jeg ønsket å finne det mest meningsløse jeg kunne bli med på, så her er jeg, sa han.

RAR OPPFØRSEL: Jim Carrey møtte opp på en Harper's Bazaar-fest i fjor, men overrasket med sine kryptiske uttalelser. Foto: NTB scanpix
RAR OPPFØRSEL: Jim Carrey møtte opp på en Harper's Bazaar-fest i fjor, men overrasket med sine kryptiske uttalelser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den tydelige forvirrede reporteren gikk raskt over til et nytt tema, og sa til Carrey at han så bra ut for anledningen.

- Det er ikke noe meg. Jeg pyntet meg ikke. Det er ikke noe meg. Det skjer bare ting. Dette er ikke vår verden. Vi betyr ingenting, var skuespillerens kryptiske respons på dette.

Er seg selv lik

Jim Carrey har ennå ikke kommentert bakgrunnen for det mye omtalte intervjuet, men nå ser det tilsynelatende ut til at han har funnet tilbake til den sprudlende, gøyale og glade versjonen av seg selv, som fansen jo kjenner ham best som.

Og selv mener han at rollefiguren Mr. Pickles i den nye TV-serien, er veldig lik ham selv.

- Jeg relaterer meg til denne karakteren på et helt annet nivå. Det er en person som prøver å spre glede og godhet til verden gjennom arbeidet han gjør. Hans intensjoner har alltid vært å få folk til å gi slipp på bekymringene sine, så det er ikke så langt unna min karakter, sier han til The Hollywood Reporter.

LES OGSÅ: Her barberer Jim Carrey fansens hode