- Jeg er ikke den eneste som har gjort noe galt

Anne-Kat. Hærland med kraftige stikk til politikerne under lanseringen av sin nye vinserie. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Humordronning Anne-Kat. Hærland (40) lanserte fredag sin nye vinserie «Cruella», fem år etter at hun opplevde rabalder rundt lanseringen av sin første vin kalt «Tatt av vinen».

Den gang, i 2007, konkluderte Sosial- og helsedirektoratet med at navnet på rødvinen var i strid med reklamereglene fordi den het det samme som hennes suksessfulle standup-show. Hærland ble dermed bedt om å skifte etiketten på 45.000 vinflasker.

Under lanseringen fredag viste komikeren frem en rekke videosnutter der hun nyter og skryter av sin egen vin mens hun kommer med tydelige, ertende stikk til politikerne og deres alkoholpolitikk.

«Jonas Gahr Støre gir penger til kompiser, FrP filmer nakne rompiser, Høyre-politikere drikker GHB og Jens Stoltenberg twitrer om D.D.E. Så vær så snill og slutt å grin for at jeg sitter her og snakker om vin», sier Hærland i en av videosnuttene.

- Hvis jeg har gjort noe galt, legger jeg meg flat. Jeg er ikke den eneste som har gjort noe galt. Alle folk gjør jo gale ting hele tiden, men det er ikke tilsiktet alkoholreklame. Du sitter og spør meg om vinen og jeg er nødt til å svare på det, sier Anne-Kat Hærland til Seoghør.no.

Humordronningen har nemlig lite til overs for de norske politikernes alkohol-lovgivning.

- Jeg tenker at de har sikkert gjort så godt de kunne for mange, mange år siden. Men jeg synes kanskje det er greit at så lenge det er lov til å selge det og drikke det så kunne det godt ha vært lov til å reklamere for det også, sier Hærland til Seoghør.no.

Anne-Kat., som til høsten er klar med sitt nye show «Jakten på ærligheten», har selv vært med på å finne hvitvinen, rødvinen og prosecoen til sin nye vinserie - men prosessen med å plukke ut sine nye viner ble litt kjedeligere enn hun skulle ønske seg.

- Jeg har jo ikke tråkket druene selv. Vi har holdt på med dette i et år, og da har jeg plukket ut disse tre gjennom smaksrundene. Jeg glemte å svelge så jeg husker ingenting. Nei, jeg spyttet ut. Man må spytte ut, og det er litt kjedelig, sier Anne-Kat. Hærland lattermildt til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Kjendis med fylleadvarsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer