TOBARNSFAR: Henrik Mestad har lagt treningen midlertidig på hylla, for å tilbringe mest mulig tid med barna.
   Foto: NTB Scanpix
TOBARNSFAR: Henrik Mestad har lagt treningen midlertidig på hylla, for å tilbringe mest mulig tid med barna.   Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg er i mitt livs dårligste form

Skuespiller Henrik Mestad dropper treningen på grunn av barna.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Henrik Mestad (51) er kjent for sin aktive livsstil - som innebærer både sykling og klatring.

I et intervju med VG forteller den populære skuespilleren at han nå har lagt treningen midlertidig på hylla for å tilbringe mest mulig tid med døtrene Vilja (5) og Iben (2). Men 51-åringen innrømmer at det går ut over formen:

- I tillegg til alt det positive, må jeg innrømme at jeg er i mitt livs dårligste form. Det viser seg jo at når man har sånne fine småunger, så sover man ikke så mye. Det blir for korte strekk om natten, og lite soving egner seg dårlig i kombinasjon med hard trening. Så nå har prioriterinen vært humør foran trening.

FORELDRE: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad har vært sammen i over 10 år, og har døtrene Vilja (5) og Iben (2). D Foto: Andreas Fadum
FORELDRE: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad har vært sammen i over 10 år, og har døtrene Vilja (5) og Iben (2). D Foto: Andreas Fadum Vis mer

Han legger til:

- Jeg ser for meg et treningsgap på fem år nå. Det å være i god form har faktisk alltid vært en stor del av min identitet, sier han til VG.

Vil spille Harry Hole

Sammen med sin gode venn og forfatter Jo Nesbø (55) har Mestad de siste årene opparbeidet seg stor interesse og glede for klatresporten, men det er ikke bare i klatreveggen de to kameratene nyter hverandres selskap - også i jobbsammenheng har de glede av hverandre.

I disse dager er nemlig Mestad aktuell i TV 2-serien «Okkupert», skrevet av nettopp Nesbø. Han har også tidligere figurert som den kjente fiktiv-politietterforskeren Harry Hole, som er hovedkarakteren i Nesbøs populære krimromaner.

PARTNERS IN CRIME: Skuespuiller Henrik Mestad og forfatter Jo Nesbø er gode venner både på jobb og privaten. De to har felles interesse for klatring. Her fra da Nesbø lanserte krimroman «Snømannen» i 2007. Da spilte Mestad romanhelten Harry Hole for én kveld under lanseringen. Han har siden uttalt at han godt kunne tenke seg å spille den fikitve politietterforskeren når bøkene en dag skal filmatiseres. Foto: NTB Scanpix
PARTNERS IN CRIME: Skuespuiller Henrik Mestad og forfatter Jo Nesbø er gode venner både på jobb og privaten. De to har felles interesse for klatring. Her fra da Nesbø lanserte krimroman «Snømannen» i 2007. Da spilte Mestad romanhelten Harry Hole for én kveld under lanseringen. Han har siden uttalt at han godt kunne tenke seg å spille den fikitve politietterforskeren når bøkene en dag skal filmatiseres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harry Hole-rollen var riktignok kun for én kveld. Debatten om hvem som skal spille politietterforsker Hole i filmatiseringen av Nesbøs populære krimbøker har pågått siden 2010, og Henrik Mestad har tidligere uttalt at han selv har veldig lyst på rollen:

- Jeg skulle veldig gjerne gjort det, men jeg er for dårlig i engelsk, og snart er jeg for gammal, sa han til Dagbladet i 2010.

Mestad er gift med advokat Adele Matheson Mestad (35). De har vært sammen i over 10 år, og møttes første gang da hun var 19 år.

LES OGSÅ: - Får mer kred enn det jeg har gjort meg fortjent til

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.