Bjørn Einar Romøren:

- Jeg er i fantastisk dårlig form

Hoppstjerna ser frem til julefeiring med familien, etterfulgt av opptrening etter behandlingen.

<strong>KREFTSYK:</strong> Bjørn Einar Romøren er snart ferdig med sin 40 uker lange kreftbehandling. Men først skal han feire jul med kona og barna. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Bjørn Einar Romøren er snart ferdig med sin 40 uker lange kreftbehandling. Men først skal han feire jul med kona og barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I juli fortalte den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) overfor Se og Hør at han lider av en sjelden kreftform, Ewing Syndrom. Bare fem til til nordmenn blir rammet av krefttypen årlig.

Romøren oppdaget kreften etter at han hadde fått plutselige ryggsmerter. Han trodde først det var tilbakefall av prolaps, men det skulle vise seg å være mer alvorlig.

Etter en MR-undersøkelse kom det nemlig frem at hopperen hadde en ondartet svulst i hofta.

Den hadde heldigvis ikke rukket å spre seg, men kreften må likevel behandles. Siden har hoppstjerna vært på en 40 uker lang cellegiftkur.

Etter planen er behandlingen ferdig gjennomført på nyåret.

- Jeg gleder meg til å bli ferdig med behandlingen og starte på opptreningen. Det trenger jeg, jeg er i fantastisk dårlig form, forteller 38-åringen til «God kveld Norge».

Vis mer

Kreftsyk og småbarnsfar

Romøren har gode prognoser, og det ventes at han blir helt frisk etter siste runde med cellegiftbehandling.

I september fortalte han til Dagbladet at han er takknemlig for menneskene han omgås.

- Jeg er velsignet med en sterk familie og mange gode venner både i hoppmiljøet og ellers, uttalte han.

38-åringen og kona, Martine Remsøy Romøren (32), har to barn sammen. Mens sønnen Fred er to år gammel, kom parets datter til verden midt i kreftbehandlingen.

- Vi hadde to senger på fødestua. Gubben fikk like mye oppmerksomhet fra sykepleierne som hun som skulle føde. Du lå vel mer på ryggen enn jeg gjorde den dagen, sier kona i det ferske intervjuet med «God kveld Norge».

Men sykdom til tross, Romøren er tydelig på å ikke legge for mye fokus på at han er syk. Nå er det jul som er i hovedfokus hos den lille familien.

- Jeg vil heller fokusere på at man skal ha en fin jul, understreker han.

- Kommer til å bli frisk

Romøren var en stor profil i hoppbakken gjennom flere år på 2000-tallet, og ble historisk da han satte verdensrekord med hele 239 meter i 2005. Rekorden sto i seks år.

Gjennom karrieren sikret han seg også sju VM- og OL-medaljer, før han la opp i 2014. Året etter gikk han for øvrig til topps i «71 grader nord - norges tøffeste kjendis».

Men til tross for at 38-åringen har gode utsikter til å tåle mye, har han ikke lagt skjul på at behandlingen er tøff. Overfor Se og Hør tegnet han i sommer et bilde av egen tilværelse.

- Jeg har hatt to behandlinger, og da er jeg vært helt i kjelleren etterpå. Null krefter og et fullstendig fraværende immunforsvar. Jeg må sjekke temperaturen med jevne mellomrom, for hvis jeg har over 38 i feber i mer enn en time bærer det rett på sykehus, sa han den gang.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

Heldigvis har han som nevnt gode prognoser, og han slipper operasjon dersom alt går etter planen. Det eneste som gjenstår nå, er venting.

- Jeg har fått en kreftdiagnose jeg kommer til å bli frisk av, det tar bare så lang tid, fortalte hopperen til Dagbladet tidligere i år, og la til:

- Under min aktive karriere ble det sagt at jeg er best i motgang, det er bare synd det er så mye av den nå.

LES OGSÅ: Røper bryllupsplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer