Ari Behn er død

- Jeg er i bunnløs sorg

En av Ari Behns nærmeste venner og samarbeidspartnere, Per Heimly, i sorg.

GODE VENNER: Per Heimly deler sorgen etter vennen Ari Behns dødsfall. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GODE VENNER: Per Heimly deler sorgen etter vennen Ari Behns dødsfall. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn idag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side, skriver Per Heimly i en Facebook-oppdatering onsdag kveld.

De to har lenge vært nære venner, og har blant annet ledet TV-programmet, hatt kunstutstillinger og andre prosjekter sammen.

Forfatter og kunstner Ari Behn ble 47 år gammel.

Behn skal ha tatt sitt eget liv 1. juleag.

Behn er kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst. Han var gift med Märtha Louise fra 2002 til 2016. Paret har tre barn sammen.

GODE VENNER: Per Heimly (t.v.) deler sorgen etter vennen Ari Behns dødsfall. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODE VENNER: Per Heimly (t.v.) deler sorgen etter vennen Ari Behns dødsfall. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En rekke profiler uttrykker sin sorg på sosiale medier onsdag kveld. En av dem er forfatter Aslak Nore, sønnen til forfatter Kjartan Fløgstad.

- Det er mange i norsk kulturliv som har bedt meg hilse til far. Men bare to - Jon Michelet og Ari Behn - ba meg alltid hilse til far OG mor. Det sier mye om dem. RIP Ari, du vil bli savnet, skriver Nore.

- Så underlig og trist at han nå har valgt å legge livet bak seg, skriver tidligere Aftenposten-kommentator Harald Stanghelle.

- Betydde mye

Venstre-politiker Abid Raja deler også sin sorg onsdag kveld.

- Forferdelig trist. Våre tanker går til familie, nære og kjære. Jeg vil huske best dine gode gjerninger. Du betydde mye for mange svakere stilte i samfunnet, som da du ga erstatningspengene til fattighuset. Hvil i fred Ari Behn! skriver han.

Ordfører i Moss, Hanne Tollerud, sier følgende til Dagbladet:

- Det her synes jeg var kjempetrist. Jeg har kjent Ari personlig selv, så dette var veldig sjokkerende. Jeg kjenner ham som en utrolig inkluderende og raus person som til tider også kunne irritere noen. Men han var veldig raus. Han bød på seg selv, sier hun.

- Sjokkerende

Hun ble kjent med Ari gjennom Vibeke Saugestad, da han hadde et forhold til henne.

- Han var jo fra Moss, men noen år yngre enn meg. Jeg har bare gode minner med Ari og familien hans. Det er veldig sjokkerende.Når jeg tenker på Ari - han var så utrolig raus med dem rundt seg, han var veldig god på å legge merke til folk rundt seg, noe jeg synes er utrolig gode kvaliteter. I stedet for å hevde seg selv, var han opptatt av dem som sto rundt. Vi kommer til å savne Ari, sier hun.

Kongehusekspert Wibecke Lie sier at Ari Behn så hele mennesket og alltid var imøtekommende.

- Dette synes jeg var utrolig trist. Jeg har fulgt paret fra de ble kjent og har dekket forlovelse, bryllup, fødslene til barna og det hele, sier journalist Wibecke Lie, som var hoffreporter for NTB i 24 år.Hun fulgte også skilsmissen til Behn og prinsesse Märtha Louise. Lies inntrykk var at de samarbeidet godt om barna.

- Jeg synes dette er forferdelig trist, ikke minst med tanke på de tre døtrene, sier hun.

- Vil aldri glemme

Behn ble tatt godt imot av kongeparet, ifølge Lie.

- Jeg tror han alltid har blitt ønsket godt velkommen av kongeparet. De har lagt stor vekt på at barna skal få velge i kjærligheten, sier hun.

Hun skryter av hvordan Behn alltid var imøtekommende.– Han kom ofte med komplimenter og var en fin fyr, sier hun.

Espen Eiborg var en av kunsterne som hadde popup-utstilling sammen med Ari Behn i Tønsberg rett før jul.

- Vil alltid være glad i deg kjære venn. Må du få fred nå.. tenker på deg og jeg vil aldri glemme ditt vennskap og ditt sjenerøse sinn. Mine tanker går også ut til dine nærmeste, dine barn og alle du nå forlater. Rip Ari, skriver han på sin Facebook-side.

-Trist og overraskende

- Det er en utrolig trist og overraskende nyhet. Jeg føler veldig med familien og barna og kongefamilien, sier hotelleier og direktør på Hankø Henning Forsberg på Hankø Hotell & Spa, som i en årrekke var nabo til Behn da han tilbrakte somrene med sin daværende kone Märtha Louise.

- Av alle de gode minnene og opplevelsene med ham vil jeg trekke fram positiviteten hans og den måten han omtalte andre mennesker, sier Forsberg til Dagbladet. I tre år fra 2004 arrangerte Forsberg festivalen «Føling i fjæra» sammen med Ari Behn, filmskaperen Harald Zwart og Märtha Louise.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40 //

Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123 //

Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

- Ari var utrolig engasjert, og det jeg husker best var hvordan han gikk inn for å skape en familiefestival sammen med Harald Zwart og hotellet. Vi hadde et utrolig fint forhold, sier Forsberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer