Sam Smith:

- Jeg er hverken mann eller kvinne

Stjernen avslører at han har vurdert å skifte kjønn.

KJØNNS-SKEIV: Sam Smith åpner opp om egen legning og identitet i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
KJØNNS-SKEIV: Sam Smith åpner opp om egen legning og identitet i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for sin unge alder har den britiske artisten Sam Smith (26) allerede en fantastisk karriere å se tilbake på.

Med låter som «Stay With Me» og «I'm Not The Only One» har han herjet hitlistene, og han har vunnet hele fire Grammy Awards. I 2015 fikk Smith også det prestisjefylte oppdraget om å lage James Bond-låta til filmen «Spectre».

Personlig har derimot ikke sangeren alltid hatt det like lett. Etter at stjerna sto frem som homofil da han 10 år gammel, ble Smith mobbet og overfalt.

26-åringen har også flere ganger fortalt om sitt vanskelige forhold til egen kropp, og at han lenge slet med lavt selvbilde på grunn av overvekt.

Tenker ofte som en kvinne

I et nytt intervju med Jameela Jamil (33), i «I Weigh»-serien, beskriver Sam Smith seg selv som «kjønns-skeiv» og «ikke-binær». Dette betyr, ifølge Store norske leksikon, at en person hverken opplever seg selv som kvinne eller mann.

Saken fortsetter nedenfor.

VERDENSKJENT: Her står Sam Smith på scenen under London Brit Awards tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: Her står Sam Smith på scenen under London Brit Awards tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Du identifiserer deg ikke som et kjønn. Du er en blanding av alle disse ulike tingene. Du er din egen spesielle kreasjon. Det er slik jeg ser på det. Jeg er hverken mann eller kvinne. Jeg tror jeg flyter et sted midt imellom, forklarer han selv i intervjuet, ifølge Us Weekly.

Videre forteller Smith at han alltid har følt på en slags krig inni seg, både kroppslig og i sinnet, og at han ofte tenker som en kvinne.

- Jeg har noen ganger spurt meg selv: «Ønsker jeg å skifte kjønn?». Det er noe jeg fremdeles tenker på, men jeg tror ikke det er noe jeg ønsker å gjøre, deler han åpenhjertig.

Den talentfulle 26-åringen avslører også at han utviklet bryster som barn, og snakker mer om forholdet til sin egen kropp og valget om å fettsuge seg da han bare var 12 år gammel.

Se hele intervjuet her:

I oktober 2017 hintet sangfuglen for første gang om at han identifiserte seg som ikke-binær.

- Jeg vet ikke hvilken merkelapp jeg skal bruke om meg selv, men jeg føler meg like mye som en kvinne som en mann.

- Jeg elsker høye hæler. Jeg har mange høyhælte sko hjemme, fortalte han den gang til The Sunday Times, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

Brøt med kjæresten

Samme høst kom også den hyggelige nyheten om at Sam hadde funnet tonen med den amerikanske skuespilleren Brandon Flynn (24), kjent fra den elskede og utskjelte Netflix-serien «13 Reasons Why».

I tiden etterpå ble de to fotografert sammen utallige ganger, og de publiserte bilder av hverandre i sosiale medier og deltok på flere arrangementer sammen. Lykken skulle derimot ikke vare evig for duoen.

I fjor sommer valgte nemlig Smith og Flynn å gå hver til sitt etter ni måneder som kjærester.

- Begge er veldig opptatte med karrierene sine, og ting har dessverre ikke gått opp i opp for dem. Sam er fullstendig knust. Det er det viktigste forholdet han har hatt, fortalte en kilde til The Sun da bruddet ble kjent.

LES OGSÅ: Maria Mena om møtet med Sam Smith

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer