ÅPNER SEG: Det har lenge versert rykter om at Wentworth Miller er homofil. Nå bekrefter han at dette stemmer. Foto: FAME FLYNET
ÅPNER SEG: Det har lenge versert rykter om at Wentworth Miller er homofil. Nå bekrefter han at dette stemmer. Foto: FAME FLYNETVis mer

- Jeg er homofil

«Prison Break»-stjernen Wentworth Miller kommer ut av skapet i protest.

SEOGHØR.NO: Kjekkasen Wentworth Miller (41) ble stjerne «over natten» da fikk rollen som Michael Schofield i TV-serien «Prison Break» i 2005.

Jenter verden over ble elleville av begeistring bare de fikk et ørlite glimt av Hollywood-stjernen, og fnyste av ryktene om at skuespilleren skulle være homofil. Selv har han også nektet for dette ved flere anledninger.

Men som en protest mot en ny russisk homolov, valgte Miller onsdag å stå frem med sin seksuelle legning ved å boikotte den internasjonale filmfestivalen i St. Petersburg.

- Jeg har tidligere hatt gleden av å besøke Russland, og jeg har russiske aner, så jeg skulle gjerne takket ja til invitasjonen. Men som en homofil mann, må jeg avslå, skriver Miller i et brev som ble offentliggjort på nettsiden til den amerikanske organisasjonen GLAAD (The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation).

- Jeg er dypt bekymret over den nåværende holdningen og behandlingen av homofile menn og kvinner fra russiske myndigheter. Situasjonen er langt fra akseptabel, og jeg vil ikke delta i et arrangement holdt av et land hvor folk som meg selv, systematisk blir nektet grunnleggende rettigheter til å leve og elske helt åpent.

Det var i juni i år at president Vladimir Putin godkjente en lov som forbyr «propaganda om utradisjonelle seksuelle relasjoner overfor mindreårige». Det vil si at det er forbudt å snakke om homoseksualitet og at det er straffbart å vise sin seksualitet offentlig.

Loven har skapt store internasjonale protester og det har kommet en rekke rapporter om trakassering, mishandling og fengsling av homofile i Russland etter at loven trådte i kraft.

 

LES OGSÅ: - Pappa snakket norsk til meg