Tobias Karlsson:

- Jeg er hiv-positiv

Den kjente danseren forteller at verden stoppet opp for ham da han fikk den tøffe beskjeden.

DANSET SAMMEN: Tobias Karlsson og polfarer og eventyrer Cecilie Skog danset sammen i «Skal vi danse» høsten 2010. Nå avslører Karlsson at han for flere år siden ble diagnostisert med virussykdommen hiv. Foto: NTB Scanpix
DANSET SAMMEN: Tobias Karlsson og polfarer og eventyrer Cecilie Skog danset sammen i «Skal vi danse» høsten 2010. Nå avslører Karlsson at han for flere år siden ble diagnostisert med virussykdommen hiv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske danseren Tobias Karlsson (42) ble et kjent fjes for det norske folk da han svingte seg på «Skal vi danse»-parketten sammen med blant andre polfarer og eventyrer Cecilie Skog (45).

Skog og den svenske dansepartneren deltok i den kjente dansekonkurransen høsten 2010, men danseparet ble nødt til å trekke seg etter bare to direktesendinger etter at 45-åringen brakk to ribbein under en danseøvelse.

Dermed var danseeventyret også over for Karlsson. Han har medvirket som dansepartner i en rekke sesonger av den svært populære dansekonkurransen, men i 2011 takket han for seg i den norske utgaven av «Skal vi danse».

Karlsson danset også sammen med programleder Triana Iglesias (37) i 2009.

FULL DANS: Tobias Karlsson har vært med i det populære danseprogrammet i flere sesonger. Her med Cecilie Skog i 2010. Foto: NTB Scanpix
FULL DANS: Tobias Karlsson har vært med i det populære danseprogrammet i flere sesonger. Her med Cecilie Skog i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang har han imidlertid vært å se i den svenske versjonen av programmet. Nå er det imidlertid noe helt annet som skaper oppmerksomhet rundt Karlsson enn hans gode danseferdigheter.

I en ny podkastepisode avslører nemlig Karlsson at han har hiv.

Det skriver Expressen.

DANSEPROFIL: I 2009 danset Karlsson sammen med Triana Iglesias. Foto: NTB Scanpix
DANSEPROFIL: I 2009 danset Karlsson sammen med Triana Iglesias. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Verden stoppet opp

Den svært personlige betroelsen kommer Karlsson med i sin egen podkast «I säng med Tobias & Gabriel» som han har med en kamerat. Også i et intervju med det skeive nettstedet QX forteller danseren om sykdommen.

- Jeg orker ikke å fortelle det hver gang hiv blir tatt opp, så jeg forteller det nå og så kan jeg senere forvente at folk vet det allerede, sier Karlsson til nettstedet.

Den kjente danseren forteller at han har holdt tett om sykdommen helt siden han ble diagnostisert for tre år siden. Til QX forteller 42-åringen at han våren 2016 begynte merke at noe ikke var helt som det skulle. Han begynte å svette masse om natten, og bestemte seg på et tidspunkt for å oppsøke en lege. Til slutt tok han motet til seg og gjennomførte en hiv-test.

HAR HIV: Våren 2016 ble proffdanseren diagnostisert med virussykdommen hiv. Det var en tøff beskjed å få for 42-åringen. Foto: NTB Scanpix
HAR HIV: Våren 2016 ble proffdanseren diagnostisert med virussykdommen hiv. Det var en tøff beskjed å få for 42-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gikk inn til sykepleieren og tok en 20 minutter lang test. Når resultatet kommer, sier hun:« åh, dette ser ikke så bra ut». Hun hadde jobbet der i mange år, men aldri opplevd et positivt resultat. Denne testen var 99 prosent sikker. Der og da stoppet verden opp for meg, sier Karlsson i det åpenhjertige intervjuet.

I podkasten Karlsson har med kameraten, foreller proffdanseren ytterligere om hvordan det var å få vite at man bærer på et dødelig virus.

- Den angsten man fikk hadde hatt for å plutselig bli utsatt for det dødelige hiv-viruset, ble plutselig en realitet. Jeg fikk et positivt svar på hiv-testen, og etter det gikk alt i svart, forteller 42-åringen.

Drøyet med å fortelle det

Etter at han fikk sjokkbeskjeden våren 2016, fortalte han det med én gang til podkastkollegaen Gabriel Foss. Det skulle imidlertid gå to og et halvt år før han turte å fortelle om sykdommen til sine foreldre.

DEN GANG DA: Triana Iglesias og Tobias Karlsson danset sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Triana Iglesias og Tobias Karlsson danset sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til QX forteller Karlsson at det i dag er om lag 20 mennesker som har kjent til sykdommen hans. Han forteller også at han har lært seg å leve med smittefaren.

- Jeg har det veldig bra. Jeg føler meg jævlig sterk, og det er derfor jeg orker å fortelle det. Det høres kanskje rart ut, men jeg vil heller ha hiv enn diabetes. Den jeg er i dag, er en mye bedre versjon av meg enn den jeg var for tre år siden. Jeg har omfavnet alt jeg har vært gjennom, med mobbing, seksualitet - og nå hiv, sier danseren.

Karlsson er i Norge mest kjent for å ha deltatt i den populære dansekonkurransen «Skal vi danse», og er denne uken aktuell med boken «Inte alltid en dans på rosor» som slippes torsdag 5. september. Boken tar blant annet for seg danserens liv som hiv-positiv.

LES OGSÅ: - De har flyttet sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer