FINALEKLAR: Maria Haukaas Storeng gikk videre til MGP-finalen som finner sted i Oslo i mai. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
FINALEKLAR: Maria Haukaas Storeng gikk videre til MGP-finalen som finner sted i Oslo i mai. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Jeg er helt kvalm

Maria Haukaas Storeng sikret seg finaleplass i Melodi Grand Prix.

ØRLAND (SEHER.NO): Fredag var det klart for første delfinale i Melodi Grand Prix 2010, som fant sted på Ørlandet. Syv håpefulle artister kjempet om finaleplass i den norske finalen i Oslo i mai.

Seher.no er på plass i Ørland.

Like før klokken 21.00 ble det klart at Maria Haukaas Storeng og metal-bandet "Keep of Kalessin" går rett videre til Oslo Spektrum og til finalen i Melodi Grand Prix 2010.

- Jeg er helt kvalm. Jeg er veldig glad og har veldig høy puls, sa Maria til MGP-programleder Per Sundnes like etter resultatet ble kjent.

Bjørn Johan Muri og Gaute Ormåsen ble sendt til sistesjansen i Sarpsborg, og det betyr at leken er over for Lene Alexandra Øien, Elisabeth Carew og Johnny Hide.

Den tidligere "Idol"-deltageren Gaute Ormåsen var førstemann i ilden fredag, med bidraget "Synk eller Svøm", som var kveldens eneste norske bidrag. Med tuba, munnspill, vaskebrett og stortromme sørget Ormåsen for en god start på årets første MGP-delfinale.

Se bilder fra MGP-delfinalen nederst i saken!

Neste deltager ut var Lene Alexandra som åpnet låten sin med å komme ut av en sølvkule, og satt med det standarden for for resten av låten. Med stor afro og kort, blå paljettkjole innfridde hun forventningene til "Primadonna", som kanskje var kveldens mest typiske Grand Prix-låt.

- Det var kjempegøy. Det dunker. Det var tre minutter, men du merker det altså, sa Lene Alexandra til MGP-programleder Per Sundnes etter endt opptreden.

Deretter var det Johnny Hide som gikk i ilden, som ble etterfulgt av tidligere "Idol"-deltager Bjørn Johan Muri (20). Bjørn Johan var kveldens yngste deltager, og framførte "Yes Man" som er skrevet av den tidligere "Idol"-deltageren sammen med Simone Larsen og "Donkeyboys" Simen Eriksrud. Bjørn Johans sceneopptreden var leken, og artisten og danserne gjennomførte med glans - til tross for at artisten i forkant avslørte til Seher.no at en av danserne hans hadde blitt skadet i siste liten.

- Jeg er fornøyd. Det er litt ekstra skummelt, men jeg koser meg veldig, sa Bjørn Johan etterpå.

Overvant nervene
Kveldens femte opptreden sto Elisabeth Carew for, som iført en kort, lilla naglekjole sang "Rocketfuel" og opprettholdt Grand Prix- stemningen med fyrverkeri på scenen.

Når Seher.no møtte artisten i Ørland på torsdag, innrømmet hun at hun var ekstremt nervøs foran fredagens arrangement.

- Jeg er dritnervøs. Jeg er alltid nervøs. Jeg får knip i magen, er kvalm, skjelver, skjelver i tennene og kroppen, fryser, gjesper og noen ganger kjennes det ut som om hjertet hopper over et slag, forklarte hun.

Nesten-veteran
For andre gang stilte Senja-jenta Maria Haukaas Storeng (30) opp i konkurransen, denne gangen med låten "Make My Day", som var kveldens første ballade.

For to år siden var Maria med i Melodi Grand Prix da hun framførte sangen "Hold On Be Strong" - skrevet av Mira Craig - som vant i Norge og endte på femteplass i den internasjonale finalen i Beograd.

30-åringen ble stemplet som forhåndsfavoritt foran delfinalen - både av Grand Prix-veteran Jostein Pedersen og spillselskapene. Både Betsafe, Unibet og Bet24 trodde det var 30-åringen som hadde størst vinnersjanser.

Pangavslutning 
Showet ble avsluttet av det norske black metal-bandet "Keep of Kalessin" fra Trondheim, og trønderne sørget for en real pangavslutning på delfinalen med innkjøpt pyro fra Sverige.

Selve Melodi Grand Prix-showet gikk fredag av stabelen i en hangar i Ørland hovedflystasjon, som er Norgens største flyhangar, og rommer omtrent 2500 publikummere. To delfinalister går direkte til den norske finalen, mens to får en ny sjanse i sistesjansen.

Her er fredagens delfinalister i den rekkefølgen de opptrer:


Gaute Ormåsen - Synk eller svøm

Gaute Ormåsen var førstemann i ilden fredag, med bidraget "Synk eller Svøm", som er kveldens eneste norske bidrag. Med tuba, munnspill, vaskebrett og stortromme sørger Ormåsen for en god start på årets første MGP-delfinale.

- Jeg prøvde å øve litt i går kveld, men så drev refrenget til Bjørn Johna Muri å snek seg inn, forteller han når låten er vel overstått.

Lene Alexandra Øien - Primadonna

Lene Alexandra åpner låten sin med å komme ut av en sølvkule, og setter med det standarden for for resten av låten. Med stor afro og kort, blå paljettkjole innfrir hun forventningene til "Primadonna", som kanskje er kveldens mest typiske Grand Prix-låt.

- Det var kjempegøy. Det dunker. Det var tre minutter, men du merker det altså, sier Lene Alexandra til MGP-programleder Per Sundnes etter endt opptreden.

Johnny Hide - Rewind Love

På 90-tallet dannet Johnny Hide bandet "Number Seven Deli", og fredag framførte han "Rewind Love" skrevet av Julian Berntzen.

- Det er helt strålende stemninge her.

Bjørn Johan Muri - Yes Man

Tidligere "Idol"-deltager Bjørn Johan Muri framfører "Yes Man" som er skrevet av den tidligere "Idol"-deltageren sammen med Simone Larsen og "Donkeyboys" Simen Eriksrud. Bjørn Johans sceneopptreden er leken, og artisten og danserne gjennomfører med glans - til tross for at artisten i forkant avslørte til Seher.no at en av danserne hans hadde blitt skadet i siste liten.

- Jeg er fornøyd. Det er litt ekstra skummelt, men jeg koser meg veldig, sier Bjørn Johan etterpå.


Elisabeh Carew - Rocket Fuel
Kveldens femte opptreden står Elisabeth Carew for, som synger "Rocket Fuel" og opprettholder Grand Prix- stemningen med fyrverkeri på scenen.

Maria Haukaas Storeng - Make My Day 
Maria Haukaas Storeng opp i konkurransen, denne gangen med låten "Make My Day", som er kveldens første ballade.

- Jeg synes publikum er noen råtasser. Jeg har store, saftige problemer med å finne favoritter i kveld. Det er sinnsykt bra låter med i år, sier Maria etter endt opptreden.

Keep of Kalessin - The Dragon Tower

Showet avsluttes av det norske black metal-bandet "Keep of Kalessin" fra Trondheim, og trønderne sørget for en real pangavslutning på delfinalen med innkjøpt pyro fra Sverige.
  
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   


LES OGSÅ: MGP-designer: - Sjokkert av behandlingen fra NRK


SLET MED NERVER: Elisabeth Carew avslørte til Seher.no at hun var veldig nervøs foran delfinalen fredag. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
FØRSTEMANN: Tidligere "Idol"-deltager Gaute Ormåsen sørget for en god start på kvelden. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
Bjørn Johan Muri Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
Elisabeth Carew Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
Maria Haukaas Storeng Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
GULL-METAL?: Keep of Kalessin overrasket mange ved å få direktebillett til MGP-finalen. Klarer de å gå helt til topps?
STORSLAGENT: Kveldens andre låt sto Lene Alexandra Øien for. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås