RIDDER: Dan Børge Akerø fikk 15 minutter alene sammen med kong Harald da han sist fredag hadde audiens på slottet. Bakgrunnen for møtet var at TV-veteranen nylig ble utnevnt til Ridder av 1. klasse St. Olavs orden.  Foto: Trond Mæland
RIDDER: Dan Børge Akerø fikk 15 minutter alene sammen med kong Harald da han sist fredag hadde audiens på slottet. Bakgrunnen for møtet var at TV-veteranen nylig ble utnevnt til Ridder av 1. klasse St. Olavs orden. Foto: Trond Mæland Vis mer

- Jeg er glad Kongen ikke ble sur!

Dan Børge i audiens på slottet - fryktet at han hadde fornærmet Hans Majestet.

Publisert
SEOGHØR.NO: TV-kongen Dan Børge Akerø (61) fryktet at han hadde fornærmet kong Harald under OL i Beijing i 2008.  Men sist fredag møttes de igjen – og da forsikret Kongen at han husket spøken, men slett ikke var gretten.

Akerø fikk 15 minutter alene sammen med kong Harald da han sist fredag hadde audiens på slottet. Bakgrunnen for møtet var at TV-veteranen nylig ble utnevnt til Ridder av 1. klasse St. Olavs orden.

- Da jeg ankom slottet ble jeg møtt av en knekt. Så fulgte en lakei meg opp til fugleværelset der kongens adjutant ventet.

- Kong Harald var presis på sekundet og vi snakket om løst og fast i en vennlig og gemyttelig tone. Blant annet musikk - og om de gangene vi har møttes tidligere som under sommer OL i Beijing for fire år siden og vinter OL i Vancouver, idrettsgallaene – og åpningen av TV2 i 1992, forteller Dan Børge til Se og Hør.

Heller ikke da Akerø kom inn på en spøk han serverte Hans Majestet Kina i 2008 ble det dårlig stemning.

Det var under en middag der han var toastmaster at munnrappe Dan Børge tok opp en historie han hadde hørt om at Kongen og Dronningen skulle ha planer om å løpe på toppen av den kinesiske mur.

«I så fall bør vel Kongen løpe på tvers av muren mens Dronningen løper på langs» var Akerøs spøkefulle kommentar den gangen.

- Jeg har i alle år vært litt usikker på om jeg hadde begått en majestetsfornærmelse eller ikke. Det fikk jeg avkreftet nå og vi fikk oss begge en god latter, røper Dan Børge som beskriver kong Harald som en usedvanlig jovial og vennlig person privat.


- Det er ikke rart at han er elsket av folket, sier Dan Børge før han forsvinner inn på Teaterkafèen i Oslo der han «feiret» kongemøtet – sammen med kona Mette og de to yngste døtrene sine, Johanne (12) og Bendeicte (12).
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dette bildet av kong Olav er juks

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer