DØDEN NÆR: Eminem har flere ganger vært innlagt på sykehus for sin rusavhengighet.  Foto: REX/Brian J. Ritchie/Hotsauce/All Over Press
DØDEN NÆR: Eminem har flere ganger vært innlagt på sykehus for sin rusavhengighet. Foto: REX/Brian J. Ritchie/Hotsauce/All Over PressVis mer

- Jeg er glad jeg overlevde

Rusmisbruk holdt på å sette en brå stopp for livet til Eminem.

SEOGHØR.NO: Rapstjernen Eminem (40), kjent fra hitlåter som «Stan» og «Loose Yourself»  forteller i et nytt intervju med BBC åpent om sin trøblete historie med narkotika.

Eminems misbruk tok nesten livet av den populære artisten.

- Livet mitt kunne helt klart ha tatt en helt annen retning, sier Eminem, som egentlig heter Marshall Mathers, i intervjuet.

RAPSTJERNE: Eminem er en av verdens største og mest populære rappere.  Foto: REX/Tom Watkins/All Over Press
RAPSTJERNE: Eminem er en av verdens største og mest populære rappere. Foto: REX/Tom Watkins/All Over Press Vis mer

Eminem ble i 2005 innlagt på sykehus. Rapperen var avhenging av sovepiller, men «Monster»-stjernen skal nå være tilbake i toppform.

- Jeg vet det er mange rusavhengige i verden og andre mennesker som har problemer. Det er ikke alle som klarer seg, sier Eminem til BBC.

- Den ene tingen som får meg videre er musikken og pågangsmotet,  jeg er takknemlig for det, fortsetter artisten.

Holdt på å dø

Eminems åttende studioalbum, «The Marshall Mathers LP 2» ble gitt ut 5. november.  Men det er ikke for berømmelsen og pengene rapperen gir ut ny musikk.

- Jeg liker ikke å gå rundt på gaten og bli gjenkjent. Jeg søker aldri etter oppmerksomhet, forteller artisten til BBC.

NYTT ALBUM: Eminem er aktuell med sitt åttende studioalbum «The Marshall Mathers LP 2».  Foto: Rick Davis / Splash News/ All Over Press
NYTT ALBUM: Eminem er aktuell med sitt åttende studioalbum «The Marshall Mathers LP 2». Foto: Rick Davis / Splash News/ All Over Press Vis mer

I dokumentarfilmen «How To Make Money Selling Drugs», som hadde premiere i USA tidligere i år, kommer rapperen med sjokkerende avsløringer rundt sitt eget narkotikamisbruk.

- Jeg er ikke helt sikker på når det begynte å bli et problem. Jeg husker bare at jeg begynte å like det mer og mer. Hadde jeg ankommet sykehuset rundt to timer senere hadde jeg dødd. Organene mine var i ferd med å bryte sammen. Leveren min, nyrene, alt sammen. Legene trodde ikke jeg kom til å klare meg, sier Eminem ifølge avisen The Mirror.

Lever for musikken og barna

Eminem legger til at han etter den skremmende episoden ikke sov på tre uker, og senere fikk tilbakefall.

ENGLEAKTIG: Eminem har ofte brukt sin 17 år gamle datter, Hailie, som inspirasjonskilde.  Foto: Twitter
ENGLEAKTIG: Eminem har ofte brukt sin 17 år gamle datter, Hailie, som inspirasjonskilde. Foto: Twitter Vis mer

40-åringen har ofte brukt sin 17 år gamle datter, Hailie, som inspirasjon til musikken. I filmen forteller artisten at det er kjærligheten til barna som har holdt ham i live.

- Jeg husker jeg gikk rundt i huset, hver eneste dag, og tenkte: «Jeg kommer til å dø». Men da så jeg på døtrene mine, og forstod jeg at jeg måtte holde meg i live for deres skyld, forteller Eminem i dokumentaren.

LES OGSÅ: Lykkelig over familieforøkelsen