TRENER MYE: Ifølge Hilde Lyrån har hun alltid vært relativt sprek. Men artisten og skuespillerinnen innrømmer at hun har blitt mer påpasselig med hva hun får i seg.  Foto: Seher.no/Per Ervland
TRENER MYE: Ifølge Hilde Lyrån har hun alltid vært relativt sprek. Men artisten og skuespillerinnen innrømmer at hun har blitt mer påpasselig med hva hun får i seg. Foto: Seher.no/Per ErvlandVis mer

- Jeg er glad i å trene

Slik holder Hilde Lyrån formen... Se video!

SEHER.NO: Se videointervju nederst i saken!

Gjennom teater- og tv-suksesser som "Showgirls" og "Mot i brøstet" har artist og skuespiller Hilde Lyrån (46) blitt en av landets mest kjente underholdere.

Lyrån startet opprinnelig karrieren som danser, men fikk sitt store gjennombrudd med rollen som Nils' frittalende kjæreste Trine i "Mot i brøstet" på TV 2. 

De siste årene har imidlertid 46-åringen nesten fått like mye oppmerksomhet for sin spreke fremtoning, som for sine skuespillerprestasjoner.

Blant annet har Lyrån fått mye ros for sin tøffe klesstil av Se og Hørs motedommer, kjendisstylist Jan Thomas.

Høsten 2003 bestemte artisten seg for at hun ønsket å gå ned i vekt. Og takket være et sunnere kosthold og intens trening gikk hun ned hele 16 kilo på kun tre måneder. Siden har hun holdt idealvekten på rundt 58-59 kilo.

Når Seher.no snakker med 46-åringen på øvelsene til "Evert Taube - Taubes persongalleri i en musikalsk forestilling"  på Edderkoppen teater onsdag, og spør hvordan hun klarer å holde seg i så god form, begynner hun å le litt.

Ifølge Hilde har hun nemlig alltid vært i ganske god form. Det er bare at folk ikke har lagt så godt merke til det.

- Jeg har vært i ganske god form i alle år, for jeg har jobbet som danser i mange år. Jeg har jo trent nesten daglig fra jeg var åtte år gammel. Så det var ikke noe sånn "Wow! Nå har hun plutselig blitt i god form". Men det var kanskje da det ble lagt merke til, sier hun til Seher.no.

Skuespillerinnen innrømmer imidlertid at hun har blitt mer påpasselig på hva hun får i seg av mat, og hvordan hun trener.

- Det er viktig å trene og tenke litt fornuftig på hva du putter i deg. Jeg er ikke et sånt veldig fest-menneske - ikke noe fest-brems heller altså, jeg skal ikke ha på meg at jeg er kjedelig, for det er jeg ikke. Men jeg er ikke noe sånn veldig "ute på byen"-menneske. Jeg passer litt på. Det kommer ikke helt av seg selv, man må jobbe litt for det. Men jeg er glad i å trene, sier hun.

Variasjon er et av de viktigste stikkordene for Hilde når hun trener.

- Nå trener jeg på Elixia med en personlig trener. Hun er veldig flink til å variere treningen min, så jeg får alt fra Pilates til yoga, og beinharde joggeturer og push-ups. Variert, det er viktig! forteller hun.

Les mer om "Evert Taube - Taubes persongalleri i en musikalsk forestilling" her! (ekstern link)

Forestillingen har premiere på Edderkoppen teater i Oslo fredag 18. september.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg dater ikke

[obj:media:8021]