STAYER: Kjersti Grini var ikke sin beste form fysisk i Mesternes mester, men tok det igjen på taktikk og vilje. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør
STAYER: Kjersti Grini var ikke sin beste form fysisk i Mesternes mester, men tok det igjen på taktikk og vilje. Foto: Erlend Haugen/Se og HørVis mer

- Jeg er ganske flink til å ikke grine

«Den utrente husmora» kalte Kjersti Grini seg i «Mesternes mester». Lørdag røk hun ut.

SEOGHØR.NO: På imponerende vis har den tidligere håndballprofilen Kjersti Grini (42) kjempet seg videre fra runde til runde i NRK-suksessen «Mesternes mester». Men lørdag var det slutt for «den utrente husmora», som hun selv kalte seg.

- Jeg visste jo at jeg ikke ville komme meg gjennom oppgaver som «helvetesuka», så jeg er glad de øvelsene kom ganske sent i serien, sier Kjersti - som skvalpet av melkesyre da hinderløyper skulle forseres og trillebårer løftes.

- Jeg var klart dårligst den dagen, ingen tvil, fastslår tidenes mestscorende kvinnelige landslagsspiller i håndball.

I «natt-testen» plukket hun ut Marco Elsafadi (37) - men den gamle basketkjempen var raskest i reaksjonen, og kunne vende tilbake til huset og de tre øvrige gjenværende i konkurransen: Erik Solér (53), Johann Remen Evensen (28) og den siste jenta, Susann Goksør (43).

Kjersti og Grini har delt seng og gleder og sorger gjennom en årrekke i håndballen, men de har sjelden delt på triumfene når det har vært snakk om interne tester på landslag eller klubblag. Der har gjennomtrente Susann stort sett vært en ener. Men i Mesternes mester var det endelig Kjerstis tur.

- Det var veldig gøy å slå Susann et par ganger, det har vel aldri skjedd før, sier Kjersti og ler.

Hun storkoste seg sammen med de øvrige deltakerne under innspillingen i Nord-italia, og forteller at stemningen bare ble bedre og bedre etter hvert som deltakerne ble færre. Hun kjente at vemodet presset litt på da hun omsider måtte forlate huset.

- Litt trist var det, man blir jo så sammensveiset og har det så moro. Men jeg er ganske flink til å ikke grine i sånne sammenhenger. Det finnes viktigere ting enn å tape konkurranser, fastslår tobarnsmoren.

LES MER:  Drama i kulissene, ville bare hjem!