<strong>FILMSTJERNE:</strong> Skuespilleren Kelly McGillis oppnådde enorm suksess med filmen «Top Gun», men valgte med åras løp å trekke seg unna rampelyset. Nå forteller hun hvorfor. Her er hun avbildet sammen med Hollywood-stjernen Tom Cruise i suksessfilmen. Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Skuespilleren Kelly McGillis oppnådde enorm suksess med filmen «Top Gun», men valgte med åras løp å trekke seg unna rampelyset. Nå forteller hun hvorfor. Her er hun avbildet sammen med Hollywood-stjernen Tom Cruise i suksessfilmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Top Gun»-stjernen Kelly McGillis

- Jeg er gammel og feit

Skuespiller Kelly McGillis trakk seg brått unna rampelyset. Nå forteller hun hvorfor.

Publisert

Den amerikanske skuespilleren Kelly McGillis (62) oppnådde stor suksess i rollen som Charlotte «Charlie» Blackwood i den ikoniske filmen «Top Gun». Hun ble verdenskjent da hun forførte Hollywood-stjernen Tom Cruise (57) i filmen, og har siden den gang spilt i en rekke filmer og tv-serier.

I år har det gått hele 30 år siden suksessfilmen ble vist på kinolerretet, og en oppfølger er allerede i gang med innspillingen. «Top gun: Maverick» skal ha premiere sommeren 2020, og forventningene fra fansen er skyhøye. Kelly McGillis har derimot ikke fått tilbud om å være med i oppfølgeren, noe hun selv ikke er overrasket over.

Trakk seg unna rampelyset

Etter 80-talls suksessen forsvant hun nemlig brått fra rampelyset, og i et intervju med Entertainment Tonight forteller McGillis hva som gjorde at hun trakk seg unna.

- Jeg er gammel, jeg er feit og jeg ser ut som alderen min, og det passer ikke inn i den bransjen. Jeg vil mye heller føle meg trygg på hvem og hva jeg er i min alder, enn å verdsette andre ting, skal hun ha sagt i intervjuet, ifølge Vanity Fair og Huffington Post.

<strong>2010:</strong> Skuespiller Kelly McGillis trakk seg unna rampelyset og flyttet fra Hollywood til North Carolina for å prioritere de to døtrene sine. Foto: NTB Scanpix
2010: Skuespiller Kelly McGillis trakk seg unna rampelyset og flyttet fra Hollywood til North Carolina for å prioritere de to døtrene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter «Top Gun»-suksessen har 62-åringen holdt en svært lav profil. Hun besluttet å flytte fra Hollywood til North Carolina, hvor hun stortrives den dag i dag. På spørsmål om hvorfor hun forlot Hollywood, svarer McGillis at hun ble nødt til å holde seg edru og finne ut av hvem hun egentlig var.

<strong>SEX-SYMBOL:</strong> Kelly McGillis i filmen «Top Gun» sammen med Tom Cruise. Her avbildet i 1986. Foto: NTB Scanpix
SEX-SYMBOL: Kelly McGillis i filmen «Top Gun» sammen med Tom Cruise. Her avbildet i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren slet med alkoholmisbruk, men etter at hun flyttet til North Carolina, bestemte hun seg for å rette all fokus mot de to døtrene sine, Sonora Tillman og Kelsey Tillman. 62-åringen forteller at hun jobbet hardt for å holde seg edru for døtrenes skyld.

- Etter hvert innså jeg at min største prioritet var mine to døtre, og det å være en best mulig, edru forelder for dem.

Ny fase i livet

62-åringen innså også at det var ting som var langt viktigere enn berømmelsen og livet i rampelyset.

- Jeg elsker skuespill, jeg elsker det jeg gjør og jeg elsker teater, men jeg vet ikke. For meg ble forholdene til andre mennesker langt viktigere enn forholdet mitt til berømmelsen, forteller hun.

I dag er hun på vei inn i det hun beskriver som «en ny fase i livet», og selv om McGillis ser på seg selv som en «hjemmekjær person», legger hun ikke skjul på at hun håper den nye fasen vil bestå av mange reiser.

For fem år siden fikk 62-åringen påvist diagnosen Alfa1-antitrypsinmangel, og forteller til nettstedet at hun ikke kan huske sist hun jobbet.

<strong>STOR SUKSESS:</strong> Kelly McGilman er best kjent fra rollen som Charlie i den ikoniske filmen «Top Gun». Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Kelly McGilman er best kjent fra rollen som Charlie i den ikoniske filmen «Top Gun». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NHI er Alfa1-antitrypsinmangel en arvelig sykdom som medfører mangel på enzymet alfa-1 antitrypsin. Sykdommen kan føre til økt bindevevsfannelse i lever og/eller lunger, noe som medfører utvikling av kronisk leversykdom/og eller kronisk lungesykdom.

McGillis forteller videre at hun føler seg velsignet for at hun ikke trenger å jobbe, men at hun samtidig har muligheten til det hvis hun ønsker.

- Ikke mange mennesker får det alternativet senere i livet, så jeg føler meg veldig heldig.

Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer

Overfalt i sitt eget hjem

Dette er imidlertid ikke første gang skuespilleren har skapt overskrifter. I 2016 opplevde nemlig «Top Gun»-stjernen et ubehagelig møte da en ukjent kvinne brøt seg inn i huset hennes. Hendelsen fortalte 62-åringen om i et lengre Facebook-innlegg.

Ifølge McGillis skal kvinnen ha forsøkt å legge skuespilleren i bakken.

- Hun kom mot meg og begynte å skrike. Jeg fikk panikk og løp unna. Hun løp etter, fikk tak i meg, og begynte å klore og slå. Jeg skrek så høyt jeg bare klarte, i håp om at noen hørte meg, skrev McGillis.

Skuespilleren klarte å rive seg løs, før hun la på sprang mot bilen og ringte nødnummeret.

Kvinnen ble pågrepet av politiet like etterpå, og ble siktet for en rekke forhold, deriblant overfall, skrev Los Angeles Times den gang - som hadde fått tilgang til politirapporten.

- Jeg slapp unna med blåmerker og kloremerker. Jeg er glad for at det gikk bra, avsluttet McGillis.

LES OGSÅ: - Var for ung til å tenke på alt som kunne gå galt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer