Christine Koht:

- Jeg er fri for kreft

Komikeren fikk påvist kreft med spredning for fire år siden.

EKTEPAR: Christine Kohts kone Pernille Rygg har stått stødig ved hennes side gjennom hele sykdommen. Foto: Vegard Grøtt / NTB
EKTEPAR: Christine Kohts kone Pernille Rygg har stått stødig ved hennes side gjennom hele sykdommen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2019 avslørte Christine Koht (54) at hun hadde fått en alvorlig kreftdiagnose.

Siden den gang har komikeren kjempet en beinhard kamp mot sykdommen, og samtidig delt både oppturer og nedturer med følgerne sine på sosiale medier.

Mandag kommer 54-åringen med en ordentlig gladnyhet.

- Jeg er fri for kreft, men går til kontroll hver tredje måned. Det er like skummelt hver gang. Jeg blir veldig lettet, men så er det ikke så lenge til neste kontroll, sier hun til VG.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

I intervjuet med avisa forteller Koht, som har vært hasteinnlagt og havnet i koma flere ganger, at både kreften og bivirkningene av behandlingen har tæret veldig på kroppen hennes, og at latter må til for å overleve.

På spørsmål om hva håpet hennes er om et langt liv, svarer hun følgende:

- Jeg har ikke det. Det er ikke selvsagt at jeg skal leve lenge, eller at Pernille skal det. Det kan skje. Eller ikke.

Det var før jul i 2018 at Koht fikk påvist kreft med spredning. Krefttypen var en slimhinne-melanom som er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

Den fargerike TV-stjernen har mottatt en rekke priser for sin sterke historie og åpenhet rundt egen sykdom. I 2019 ble hun kåret til Årets navn i Dagbladet, og hun ble tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla.

LES OGSÅ: Slaktes etter vaksinevalg: - Dere er gale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer