- Jeg er fortsatt feig

Etter VM-fallet vet alpinist Kjetil Jansrud ennå ikke om han er klar for verdencupen i slutten av måneden.

FRISKMELDT: Kjetil Jansrud er kvitt smertene etter kneskaden han pådro i vinter, men han er redd for å ryke korsbåndet på nytt hvis han skulle være riktig uheldig. Foto: NTB scanpix
FRISKMELDT: Kjetil Jansrud er kvitt smertene etter kneskaden han pådro i vinter, men han er redd for å ryke korsbåndet på nytt hvis han skulle være riktig uheldig. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Alpinisten Kjetil Jansrud (28) hadde et håp om medalje da VM gikk av stabelen i Schladming i Østerrike i februar, men drømmen falt i grus.

Bare sekunder ut i super-G-konkurransen mistet han nemlig kontrollen og røk korsbåndet.

Skaden har gjort Jansrud mer defensiv fordi han er redd for å slå den opp igjen ved et nytt fall, skriver VG.

- For å kjøre fort kreves mye satsing og risiko. Jeg tør ennå ikke å slippe meg helt løs. Jeg er fortsatt feig, men forhåpentligvis blir det bedre, sier han til avisa.

Skaden kan ta opp mot ett år å lege, men etter åtte måneder er Jansrud nå mer eller mindre friskmeldt og klar til å trene for fullt igjen.

– Det har vært tungt. Men jeg har likevel alltid hatt noe å gjøre, gjort framskritt. Det tyngste var da jeg røk hamstringen i tillegg til kneskaden, det ga meg en skikkelig nedtur, forteller han til VG.

26. oktober starter verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike, men Jansrud er fremdeles ikke sikker på om han kommer til å kjøre.

LES OGSÅ: - Vi er ikke mors beste barn