SPESIELL SITUASJON: Håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin fødte for tre år siden sønnen Mio, som hun har med kona Anja Hammerseng-Edin. Hun sier til Dagbladet at hun tror det kan bli tøft å fortelle Mio om hvordsn han ble til. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL SITUASJON: Håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin fødte for tre år siden sønnen Mio, som hun har med kona Anja Hammerseng-Edin. Hun sier til Dagbladet at hun tror det kan bli tøft å fortelle Mio om hvordsn han ble til. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg er forberedt på at det blir tøft

Gro Hammerseng-Edin er lykkelig som mamma med kona Anja, men gleder seg ikke til å fortelle sønnen om opphavet hans.

SEOGHØR.NO: For tre år siden var lykken stor, da håndballparet Gro (35) og Anja Hammerseng-Edin (32) ble foreldre til sønnen Mio (3).

De to håndballprofilene, som giftet seg sensommeren 2013, fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik i København. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre».

I et nytt intervju med Dagbladet forteller Champions League-aktuelle Gro om hverdagen som småbarnsforeldre.

- Det er jeg som pakker sekken, tar med mat om de skal på tur og ordner alt slikt. Anja er den klart mest tålmodige (...) Det er mye kjærlighet og omsorg, men jeg blir lei etter å ha lekt togbane i et kvarter, mens Anja sitter i to timer, sier Larvik-spilleren åpenhjertig til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

FIN FORDELING: Gro og Anja Hammerseng-Edin er flinke på hver sin måte i foreldrerollen, sier Gro til Dagbladet. Her er håndballspillerne og ekteparet på scenen under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum. Foto: NTB scanpix
FIN FORDELING: Gro og Anja Hammerseng-Edin er flinke på hver sin måte i foreldrerollen, sier Gro til Dagbladet. Her er håndballspillerne og ekteparet på scenen under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke så annerledes

Det er flere barn i Mios barnehage som også kommer fra mindre tradisjonelle familier. Men 35-åringen legger ikke skjul på at hun og Anja har tenkt på dagen de må fortelle sønnen om hans biologiske opphav.

- Jeg er forberedt på at det blir tøft. Men så tenker jeg: Vis meg en pappa som ikke synes den samtalen er litt utfordrende og klein. Selv om de har vært med og laget barnet, så er ikke det en samtale som sklir lett for de aller fleste, påpeker Gro Hammerseng-Edin overfor Dagbladet.

Også kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Gro ut om sønnens foreldresituasjon. Dengang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner, sa hun til Dagbladet Torsdag dengang.

ELSKER FAMILIELIVET: Gro Hammerseng-Edin sammen med sønnen Mio.
ELSKER FAMILIELIVET: Gro Hammerseng-Edin sammen med sønnen Mio. Vis mer

LES OGSÅ: - Cecilie er en fantastisk mor

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.