PREMIERE: Linn Skåber er aktuell i Centralteaterets «Pieta», som har premiere i morgen. Foto: Se og Hør
PREMIERE: Linn Skåber er aktuell i Centralteaterets «Pieta», som har premiere i morgen. Foto: Se og HørVis mer

- Jeg er for tjukk og for gammel

«Pieta»-aktuelle Linn Skåber drømmer ikke om Hollywood.

SEOGHØR.NO: Torsdag denne uken er det premiere på Centralteaterets «Pieta», hvor Linn Skåber (44) har hovedrollen.

FORNØYD: Linn Skåber er fornøyd med livet, og har ingen drøm om å lykkes i Hollywood. Foto: Se og Hør
FORNØYD: Linn Skåber er fornøyd med livet, og har ingen drøm om å lykkes i Hollywood. Foto: Se og Hør Vis mer

Hun spiller Maria, som er en alkoholisert livsnyter med mange problemer i livet.

Til Dagbladet Pluss forteller den drevne skuespilleren at stykket har fått henne til å tenke på det livet vi lever i dag.

- Det var lettere å være kvinne for 50 år siden. Da trøkket var mindre og opplevelser ble delt med nabokona - ikke på Internett. Vi viser og deler våre vellykkede sider. Men hvem legger ut et fyllebilde av seg selv på Facebook klokka fire om natta?

For mange skuespillere er det ultimate målet å få suksess i Hollywood, og mange prøver. For Linn er det uinterresant.

- Jeg er for tjukk og for gammel. Jeg drømmer om Skandinavia. Har måttet sagt nei til filmroller i utlandet, blir for lange opphold. Men jeg har spilt mot Michael Persbrandt i «Meg eier ingen», forteller den søte skuespilleren.

Sammen med teatersjef Atle Halstensen, har hun sønnen Niels (12).

MYE HUMOR: Skåbers rollefigur gjør det hun kan for at Marianne, Agnes' rollefigur, skal komme seg over utroskapet og videre i livet.  Foto: Filmweb
MYE HUMOR: Skåbers rollefigur gjør det hun kan for at Marianne, Agnes' rollefigur, skal komme seg over utroskapet og videre i livet. Foto: Filmweb Vis mer

Tidligere i januar var det duket for premiere på den nye norske filmen «Staying Alive», med Agnes Kittelsen (34), Anders Baasmo Christiansen (38) og Linn Skåber i hovedrollene.

I filmen spiller Skåber rollen som Kittelsens gravide bestevenninne, som hjelper henne med å komme seg videre i livet etter at samboeren er utro.

- Vi kjente hverandre ikke så veldig godt, men hadde aldri jobbet sammen. Så vi skulle bli bestevenner på et kvarter. Og det gikk fint det. Jeg tror begge to har opplevd det vi skal for å kunne støtte hverandre i sånne prosesser, sa Skåber til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Mistet faren sin