- Jeg er flau over musikken min

Øystein Sunde rødmer av sine tidligste låter, men endelig tør han å gi dem ut på CD.

MIMRER: Denne uken åpnet gitarkongen Øystein Sunde utstillingen «Kjekt å ha» på Popsenteret i Oslo. Utstillingen inneholder instrumenter og krimskrams Sunde har samlet i løpet av karrieren. Fotografiet til venstre viser Sunde som 23-åring, da han  Foto: NTB scanpix
MIMRER: Denne uken åpnet gitarkongen Øystein Sunde utstillingen «Kjekt å ha» på Popsenteret i Oslo. Utstillingen inneholder instrumenter og krimskrams Sunde har samlet i løpet av karrieren. Fotografiet til venstre viser Sunde som 23-åring, da han Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Gitarveteranen Øystein Sunde (65) innrømmer at ikke alle låtene fra hans over 40 år lange musikkarriere er like bra.

Sunde, som er kjent som både soloartist og medlem av de originale Gitarkameratene, platedebuterte i 1970 og gav ut albumet «1001 Fnatt». Deretter fulgte hele syv album de neste seks årene.

- Den beste av dem synes heg fortsatt er «1001 Fnatt». Den solgte veldig bra, og jeg ble pressa til å lage en oppfølger veldig fort. Da hadde jeg egentlig brukt opp de beste låtene. Det bærer de neste platene preg av, forteller han til Dagbladet.

Og den varierende kvaliteten har gjort at Sunde har nektet å gi ut de fem første LP-albumene på CD. Først nå har han tatt mot til seg og bestemt seg for å slippe dem på sitt eget plateselskap, Spinner Records.

- Det er rart med gammel moro. Humor har lett for å ikke ha like lang holdbarhetstid som alvorlige ting. I dag så får jeg en lett rødming når jeg hører på noe av det tidligste jeg gjorde. Det har gjort at jeg ikke har villet gi det ut. Jeg har rett og slett vært litt flau over det, avslører han overfor Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det var det beste TV-showet noensinne! 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer