GODE VENNER: - Jeg  kommer alltid til å være takknemlig til Ronny for den måten han taklet meg på. Vi har fått et sterkt vennskap som jeg tror vil vare livet ut, sier James Harold Stirling. Foto: TV 2
GODE VENNER: - Jeg kommer alltid til å være takknemlig til Ronny for den måten han taklet meg på. Vi har fått et sterkt vennskap som jeg tror vil vare livet ut, sier James Harold Stirling. Foto: TV 2Vis mer

- Jeg er evig takknemlig, Ronny!

Men lørdag bestemte kontroversielle Jim seg for å trekke seg fra TV 2-programmet.

SEHER.NO: James "Jim" Harold Stirling har fått stor oppmerksomhet i TV 2-programmet "Prosjekt X" etter at han flere ganger har tirret på seg de andre deltagerne - blant annet da han, som syvendedags adventist, nektet å jobbe under sabbaten.

Lørdag trakk den kontroversielle deltageren seg ut av programmet.

Fortvilet kone
Men det var ikke all kranglingen som gjorde at Jim valgte å reise hjem fra Namibia. 49-åringen dro tilbake til Norge på grunn av en alvorlig kreftdiagnose hos et familiemedlem.

- Det skjedde mye på gården på den tiden. Min kone er en sterk person og var veldig villig til å imøtekomme behovene for at jeg og min datter - Tina - skulle kunne reise. Men da det oppsto alvorlig sykdom i familien, og hun ønsket å være på sykehuset, ringte hun meg og var fortvilet, forteller "Prosjekt X"-deltageren til Seher.no, som dermed raskt informerte de andre.

- Jeg skjønte at dette var den virkelige "realityen" for meg, og at jeg måtte dra og støtte henne, sier han.

I lørdagens episode fikk TV-seerne se at Jim sluttet fred med alle de andre deltagerne, også Ronny Hushovd og Thomas Lauvsnes - som begge var svært krasse når de får beskjed om at Jim valgte å dra. Etter hvert roet det seg derimot ned, og det hele endte med at de ble venner igjen.

Til Seher.no forklarer Jim at det langt fra var en enkel beslutning å ta.

- Jeg ble satt overfor et stort dilemma. Jeg likte ikke å dra fra gruppen. Jeg følte at jeg hadde så mye ugjort og hadde akkurat funnet arbeidsrytmen. Og det var tøft å etterlate Tina der. Men jeg visste at gruppen ville passe på henne. Og på en måte ble dette en mulighet for meg til å fortsatt støtte arbeidet og barna der ved å sette igjen én fra min familie.

- Sterkt vennskap
Lørdag skrev Seher.no om Ronny Hushovd, som var kritisk til mye av det Stirling hadde for seg - men som samtidig avslørte, kanskje litt overraskende, at de to er gode venner. Akkurat det kan den 49 år gamle australieren skrive under på.

- Ronny og jeg er to ildsjeler og fant tonen straks. Vi innså at vi begge var sterke personligheter men at våres forhold taklet å si akkurat hva vi syntes om ting. Ofte kranglet vi om bagateller "som et gammelt ektepar", for å sitere Ronny. 

- Jeg  kommer alltid til å være takknemlig til Ronny for den måten han taklet meg på. Vi har fått et sterkt vennskap som jeg tror vil vare livet ut, sier han.

- Stor opplevelse
- Hvordan opplevde du oppholdet i Namibia?

- Jeg  var helt oppslukt av min interesse i å kommunisere med folket og barna til å begynne med. Dette var en stor opplevelse for meg. Jeg opplevde det som veldig verdifullt å få lov til å delta i et så meningsfylt arbeid.

Etter å ha blitt "TV-stjerne" har "Prosjekt X"-deltageren fått mange tilbakemeldinger fra omverdenen.

- Jeg har fått mange hyggelige kommentarer på gleden jeg skapte med barna. Mange har gitt meg støtte på at de synes det var bra at vi reiste ned for å gjøre en forskjell i barnas hverdag.

- Hva ser du tilbake på som det mest negative med turen?

- Å måtte innse mine egne begrensninger i forhold til de ambisjoner jeg hadde da jeg dro, forteller James Harold Stirling kryptisk til Seher.no.

"Prosjekt X" tar utgangspunkt i ti deltagere, som sammen skal bygge en barnehage i Namibia i løpet av en drøy måned.

"Proskjekt X" sendes på TV 2 lørdager klokka 20.00. 
Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Det var litt overdrevent