Anniken Jørgensen:

- Jeg er endelig fri

Kommer med ny oppdatering om helseutfordringene.

UTFORDRENDE: Anniken Jørgensen har vært åpen om utfordringene ved de evigvarende blødningene. Her under årets ELLE-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UTFORDRENDE: Anniken Jørgensen har vært åpen om utfordringene ved de evigvarende blødningene. Her under årets ELLE-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Rett før jul i fjor delte blogger og influenser Anniken Jørgensen (26), også kjent som «Annijor», en intim oppdatering med følgerne sine. Da kunne hun fortelle at hun hadde blødd i over et halvt år, og at blødningene påvirket kroppen hennes både fysisk og psykisk.

Jørgensen oppsøkte flere leger, og en av beskjedene hun fikk var at hun var i ubalanse.

- Eggstokkene mine sover, og jeg har ingen progesteron i kroppen. Jeg har rett og slett ingen eggløsning, syklus eller liknende. Jeg har bare «mensen», og kroppen klarer ikke å komme seg tilbake i syklus, forklarte hun overfor Se og Hør tidligere i år.

SAMMEN: For første gang viser Anniken Jørgensen seg sammen med forloveden på rød løper. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Nå, ett år etter blødningene først startet, deler hun nok en oppdatering med følgerne sine - men denne gangen er det gledelige nyheter hun bringer til bords.

Hun har endelig sluttet å blø.

- En lang vei

Til Se og Hør forklarer Jørgensen at hun allerede har det bedre.

- Jeg er ikke lenger oppblåst, trøtt, sliten, humørsyk og så videre. Både kroppen og psyken har vært to veldig vanskelige faktorer! innrømmer influenseren.

«Folkens … jeg blør ikke lengre. Jeg har ikke mensen, og jeg er absolutt ikke påvirket av p-piller. Herregud, jeg gråter nå. Jeg er endelig fri, jeg tror virkelig det. Jeg har brukt de siste par ukene på å tillate meg selv å være glad igjen. Jeg prøver å slappe av i kroppen, fortelle den at «det er greit nå. Vi er ferdige». Ikke noe mer smerter, utbrudd, gråting på do eller synet av blod hver eneste dag. Ingen flere medikamenter, skuffelser, vaginale sykdommer, tamponger, søvnløse netter eller å se meg selv falle sammen i speilet», skriver Jørgensen på bloggen sin.

DANSEKLAR: Anniken Jørgensen skal være med i årets sesong av «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

26-åringen ser lyst på tiden fremover og gleder seg over å endelig være ferdig med blodmarerittet, selv om hun anerkjenner at det fortsatt vil ta litt tid før ting går helt tilbake til normalen igjen.

«Jeg kan endelig være meg selv igjen (...). Det er fortsatt en lang vei å gå for å gjenvinne selvtilliten min og få et normalt forhold til kroppen min igjen … Men herregud, jeg er endelig her».

Hyller forloveden

Det var i september i fjor at influenseren kunne bekrefte at hun hadde fått seg kjæreste. De møttes for første gang i fjor sommer, og kjøpte leilighet sammen i november. For knappe to måneder siden kunne hun også avsløre forlovelse.

I blogginnlegget, hvor hun blant annet takker legen for å ikke gi henne opp, dedikerer hun også spalteplass til forloveden Theo.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

«Tusen takk, Theo. For at du holder ut med meg, og faktisk vil gifte deg med meg. Du har ikke kjent meg uten at jeg har blødd, og hvis det ikke er kjærlighet så vet jeg ikke hva som er det. Jeg elsker deg», hyller hun kjæresten.

Også til Se og Hør roser bloggeren forloveden.

- Han er det stødigste menneske jeg har møtt, og elsker meg, virkelig! Jeg drar til den franske riviera med hvit bikini og null angst!

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer