- Jeg er en veldig stolt bestefar

Jørn Hoel ba om å bli kalt «onkel Jørn» da hans første barnebarn kom til verden. Men nå stortrives «Hver gang vi møtes»-artisten med sin nye livsrolle.

GLAD BESTEFAR: Jørn Hoel er bestefar til to små frøkner, og innrømmer at han er svært stolt over tilværelsen.  Foto: Tor Lindseth
GLAD BESTEFAR: Jørn Hoel er bestefar til to små frøkner, og innrømmer at han er svært stolt over tilværelsen. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Jørn Hoel (58) er i disse dager aktuell i TV2-programmet «Hver gang vi møtes», og i slutten av februar er det hans tur å bli hedret av de andre artistene.

Selv om Hoel har en legendarisk karriere å se tilbake på, er det uten tvil livet som far og bestefar som er den største seieren for den folkekjære artisten.

– Hver gang jeg hørte ordet «bestefar», assosierte jeg det med min egen bestefar – og han var jo eldgammel! Men jeg er jo så ung og sprek, sier Jørn til Se og Hør med et glimt i øyet, og røper at selvironien er intakt.

Han insisterte derfor å bli kalt «onkel Jørn». Det gikk fint – en stund.

– Men så var det bare å gi opp. Jeg er jo bestefar, og en veldig stolt sådan! Det kan du godt skrive, avslører Jørn videre. 

«Har en drøm»-sangeren har døtrene Kine (35) og Sela (25) fra det tidligere ekteskapet med Lene Nymo (54) og datteren Milla (8) med kona Trine (43).

For fire og et halvt år siden ble han bestefar til Agnes (4 1/2), og halvannet år ble han nok en gang bestefar til vesle Edith (3).

Saken fortsetter under bildet

HVER GANG VI MØTES: Admiral P, Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen, Wenche Myhre, Eva Weel Skram, Ravi og Henning Kvitnes er årets deltagere.  Foto: Tor Lindseth
HVER GANG VI MØTES: Admiral P, Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen, Wenche Myhre, Eva Weel Skram, Ravi og Henning Kvitnes er årets deltagere. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Vanskelig tid

I april i fjor fikk Jørn den triste beskjeden om at han hadde mistet moren sin. 

Magnhild Hoel sovnet inn på sykehjemmet i Kroken utenfor Tromsø 86 år gammel, tre år etter at hun ble rammet av hjerneslag.

Sangeren mistet også faren sin, Thor, som 16-åring. Faren døde brått av et hjerteinfarkt.

I voksen alder har Jørn selv opplevd hjerteinfarkt ved et par anledninger, men 58-åringen har hatt englevakt. Under en konsert i Bodø i 2005 merket han at noe var galt:

- Jeg kjente at jeg ble fryktelig tørr i munnen - og fryktelig tørst. Det føltes som om jeg skulle kveles. Jeg tenkte: «Skal jeg stoppe å synge eller skal jeg dø..?», sa Jørn Hoel til Se og Hør i 2008 om sitt første infarkt.

Saken fortsetter under bildet

FOLKEKJÆR: Artist Jørn Hoel startet som artist på 70-tallet, men hadde sitt ordentlige gjennombrudd på 80-tallet. I dag blir han ansett som en av landets fremste artister.  Foto: NTB scanpix
FOLKEKJÆR: Artist Jørn Hoel startet som artist på 70-tallet, men hadde sitt ordentlige gjennombrudd på 80-tallet. I dag blir han ansett som en av landets fremste artister. Foto: NTB scanpix Vis mer

De senere årene har den tidligere «Stjernekamp»-deltakeren lagt om livsstilen. I et intervju med VG i 2013 understreket småbarnsfaren og bestefaren at livsstilsendringen var helt nødvendig.

- Jeg er nødt til å gjøre dette for å overleve, men jeg kommer ikke til å bli en spinngal asket og gå gjennom harde slankekurer. Dette dreier seg om å komme opp av sofaen, trene litt, komme i form og kombinere dette med ernæringsbevissthet. Dette skal ikke handle om slanking, men om helse, sa Jørn Hoel til avisen den gang.

LES OGSÅ: Klare for «Hver gang vi møtes»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer