- Jeg er en lat slabbedask

Jan Gunnar Røise ser mange likheter mellom seg selv og sin nye rollefigur.

SEOGHØR.NO: Nationaltheateret satser mye på humor utover våren. På nyåret kommer Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er», hvor det loves mye latter og glede.

Men også «Revisoren» byr på klassisk situasjonskomedie, og Jan Gunnar Røise (39) forteller til Seoghør.no, at det er store likheter mellom han og rollen.

DYKTIG: Jan Gunnar Røise spiller en ekte slabbedask i  «Revisoren».
DYKTIG: Jan Gunnar Røise spiller en ekte slabbedask i «Revisoren». Vis mer

- Han er en lat slabbedask. Glad i å drikke brennevin og liker ikke og jobbe. Roter bort alle penga sine, og ved et lykketreff så kommer han til den byen her og får alt oppi henda. Kunne ikke vært bedre, sier han.
 
- Hvor mange likheter er det mellom deg selv og rollen?

- Jeg er en slabbedask, hehe. Ja det er jeg vel. Man finner jo likheter i de fleste roller, og man har jo late sider som egentlig ikke vil jobbe, og jeg er en glad type til tider. Jeg liker å få ting i fanget, så akkurat det der synes jeg er veldig likt, ler skuespilleren til Seoghør.no

- Har mye dårlig samvittighet

Anders Mordal (51) spiller borgermesteren i stykket, og forteller at han liker rollens ydmykhet.  

SAMVITTIGHETSFULL: Anders Mordal spiller borgermesteren i  «Revisoren», og forteller at han kjenner seg i rollen.
SAMVITTIGHETSFULL: Anders Mordal spiller borgermesteren i «Revisoren», og forteller at han kjenner seg i rollen. Vis mer

- Kanskje jeg kjenner meg litt igjen i han. Det korrupte samfunnet. Jeg kan bruke den rollen til å straffe meg selv litt.

- Hvordan da?

- Det mener jeg faktsik litt alvorlig. At man går med den lille samvittigheten hele tiden. Den dårlige. Jeg vet ikke om alle er så ille som meg men, det skal ikke mye til å si «beklager beklager» for meg. Bare for å holde den balansen i rommet. Det menneskelige i dette er jo å kjenne på den dårlige samvittigheten.

Stykket har premiere den 7.februar på Hovedscenen Nationaltheateret.

LES OGSÅ: - Ble pappa for tredje gang