FITNESS-DRONNING: Marika Lejon, som deltar i lørdagens MGP-delfinale i Florø, innrømmer overfor Seher.no at hun tidligere var "treningsnarkoman". Frem til 2010 trente hun opp mot 15 timer i uka, nå har hun imidlertid tatt seg en pause for å fokusere  Foto: Anders Myhren/Seher.no
FITNESS-DRONNING: Marika Lejon, som deltar i lørdagens MGP-delfinale i Florø, innrømmer overfor Seher.no at hun tidligere var "treningsnarkoman". Frem til 2010 trente hun opp mot 15 timer i uka, nå har hun imidlertid tatt seg en pause for å fokusere Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg er en freak

MGP-håpet trente 15 timer i uken. Her avslører hun hvordan du kommer i toppform!

Publisert
 Se MGP-stjernen Marika Lejon gi Seher.no sine beste treningstips i video nederst i saken!

FLORØ (SEHER.NO):  26 år gamle Marika Lejon fra Søgne er garantert å vekke oppmerksomhet når hun går på scenen under den andre delfinalen i årets MGP i Florø lørdag, og ikke bare for det spenstige låtvalget eller "rampete" antrekket

Blondinen, som opptrer med den selvskrevne poplåten "Hungry for you (Gipsydance)", er kanskje MGPs sprekeste deltager så langt, og overfor Seher.no avslører den topptrente 26-åringen at hun er "litt over gjennomsnittet" interessert i kropp og fysikk.

- Jeg er en freak når det gjelder alt. Hvis jeg har satt meg inn i noe, så gjør jeg det hundre prosent. Så hvis jeg har bestemt meg for å komme i toppform, så kommer jeg i toppform. Det samme gjelder musikken. Jeg gjennomfører det jeg har satt meg som mål, sier hun til Seher.no.

Vi møtte Marika på treningsrommet i idrettshallen i Florø, hvor MGP-arrangementet avholdes lørdag kveld. Her viste hun oss sine favorittøvelser for å styrke armer, mage og bein, mens hun fortalte om sin fortid som "treningsnarkoman".

Ifølge 26-åringen var hun lidenskapelig opptatt av trening helt frem til 2010, og trente opp mot 15 timer i uken for å holde seg i toppform.

Interessen startet for flere år siden, etter at hun ble introdusert for fitnessmiljøet i Oslo. Og siden den gang har Marika utdannet seg som kostveileder ved Norges Idrettshøgskole og jobber også frilans for nettstedet treningsforum.no.
 
- Jeg løfter vekter, så tunge jeg bare kan, og så jogger jeg om morgenen. Før trente jeg veldig mye fordi jeg hadde tid til det, men i 2010 prøvde jeg å legge det vekk for å satse mer på musikken. Det var faktisk litt vanskelig, for jeg var så vant til å trenemye hver dag. Men nå  har jeg funnet en balanse, slik at jeg får tid til alt, forteller hun:

- Jeg trener aldri mer enn 45 minutter styrke, men det er klart at med én time jogging på morgenen og en liten tur på kvelden, så ble det kanskje tilsammen to eller tre timer om dagen, men da var det ikke hver dag. Man må ha hvertfall to dagers pause.

Søgnejenta, som også deltok i MGP i 2007, har gitt ut plate, sunget under By:larm, vært med i "Norske Talenter" på TV 2 og "Kjempesjansen" på NRK, samt tatt en mastergrad i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, tror imidlertid at treningen har vært til stor hjelp i årets MGP. 

- Ja, det må jeg si, for jeg danser jo mens jeg synger på scenen, og det er mye hopping og spretting. Om morgenen pleier jeg å synge høyt mens jeg jogger,og det har rett og slett gjort at jeg har fått øvd på det å være i bevegelse og samtidig treffe tonene og synge ordentlig, forteller hun.

Ifølge Marika var det imidlertid svært tøft for henne å legge om livsstilen og kutte ned på treningen i fjor.

- Det har vært vanskelig for meg å finne den balansen, for jeg har hatt så høyt nivå på treningen at det å trappe ned får en til å føle seg uvel. Men det har gått bedre og bedre, og nå klarer jeg å la være. Nå føler jeg meg vel uansett hva slags situasjon jeg er i og trener når jeg har tid. Da blir det en god opplevelse, og det er veldig riktig, smiler hun.  

Disse opptrer under lørdagens delfinale i Florø:

Pernille & Marius - I’ll Be Yours
Babel Fish - Depend on me
Marika - Hungry For You (Gipsydance)
Isabella - Sand
Endre - Oh Oh (Puppy Love)
Hanne Sørvaag - You’re Like A Melody
Mimi Blix - Allergic

Den andre delfinalen i MGP avholdes i Florø, og sendes på NRK1 lørdag 22. januar kl. 19.55!
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Det er morsomt å vise litt hud

 Se MGP-stjernen Marika Lejon gi Seher.no sine beste treningstips i video nedenfor:[obj:media:9310]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer