BEINHARDT: Ifølge Anne Rimmen var det beinhardt å lære seg ordentlig langrennsteknikk. I "Elixir" får hun råd og veiledning av selveste Bjørn Dæhlie.  Foto: Seher.no/Per Ervland
BEINHARDT: Ifølge Anne Rimmen var det beinhardt å lære seg ordentlig langrennsteknikk. I "Elixir" får hun råd og veiledning av selveste Bjørn Dæhlie. Foto: Seher.no/Per ErvlandVis mer

- Jeg er en danske på ski

Anne Rimmen slet med å holde følge med Bjørn Dæhlie... Se video!

Se og hør Anne Rimmen snakke om formen og Birkebeinerrennet nederst i saken!

SEHER.NO: Onsdag var det duket for høstlansering i NRK, hvor rikskanalen presenterte sine programsatsinger utover høsten. Et av disse programmene var da "Elixir", som har premiere søndag 6. september.

I programet skal syv av Norges største idrettsstjerner trene syv kjendiser i ulike idrettsgrener, deriblant Henriette Bruusgaard, Trond Espen Seim og og Jonna Støme.

NRK-sportens Anne Rimmen (27), som er sammen med motocross-kjører Ailo Gaup (28), var også blant kjendisene som skulle lære seg en ny sport. Og det var ingen hvilken som helst idrett den dansk-fødte tv-stjernen skulle testes innen.

27-åringen ble nemlig opplært i nasjonalsporten langrenn, og det av selveste OL-storhet Bjørn Dæhlie (42).

Ifølge Rimmen var ikke det ingen enkel oppgave for en person med danske gener.

- Nei, du kan jo tenke deg selv. Det er ikke tull, jeg er en danske på ski. Jeg har jo bodd i Norge siden jeg var tre år, men det har noe med at de genene henger litt i tror jeg. Så jeg er ganske klønete, humret hun til Seher.no onsdag.

For selv om hun gikk litt på langrenn som barn, var det ikke de harde øktene langrennskongen Dæhlie er vant til.

- Det å gå lenge og langt på ski har jo noe med kondis å gjøre. Men det var sånne småting han lærte meg, som for eksempel at når man går oppoverbakke så kan man trippe litt, og da går det mye finere. Så han hadde noen knep, forteller hun.

Ifølge tv-stjernen har hun aldri trent så mye eller hardt som hun gjorde under innspillingen.  

- Jeg har jo egentlig aldri trent så mye, og det var vel kanskje også det som var mest gøy da. Å se resultater. Man trenger ikke trene hver eneste dag, men bare det å trene et par dager i uka gjør veldig mye for deg, smiler hun.

Målet hennes under innspillingen var å kunne fullføre Birkebeinerrennet, som da er hele 54 kilometer. Og tv-stjernen innrømmer at hun har blitt i bedre form.

- Jeg var hvertfall det på slutten av innspillingen. Nå skulle jeg ønske jeg kunne si at jeg trente masse hele tiden da, men jeg gjør ikke det. Men jeg prøver å få til en treningsøkt eller to i uka. Men det er mest på treningssenter og sånn, sier hun.

"Elixir" har premiere på NRK1 søndag 6. september klokken 20.15!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Henriette vil trene mindre

Anne Rimmen snakker om formen og Birkebeinerrennet nedenfor:

[obj:media:7981]