«Skal vi danse»:

- Jeg er en bedre utgave av meg selv

Helene Olafsen er takknemlig for støtten hun har fått så langt under «Skal vi danse»-deltakelsen.

I FINALEN: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen er klare for finalen i «Skal vi danse». Foto: TV 2
I FINALEN: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen er klare for finalen i «Skal vi danse». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Denne uken er det finale i årets sesong av «Skal vi danse». Tidligere snowboardkjører Helene Olafsen (27) møter lørdag «Skam»-stjerne Cengiz Al (20) på parketten for å kjempe om å stå øverst på pallen.

Da det forrige uke ble kjent at Helene hadde kapret en av finaleplassene, jublet 27-åringen av glede. Overfor Se og Hør var hun ordknapp og svært takknemlig.

- Disse lørdagene er de villeste jeg har vært med på. Ikke bare konkurransen, men følelsene som har gått opp og ned, det er bare så vilt, forklarte hun.

- Jeg er både tom og full på samme tid, la hun til og forklarte at hun hadde problemer med å finne ord.

IMPONERER: Helene og Jørgen har gjennom hele sesongen imponert med sine løft. Foto: TV 2
IMPONERER: Helene og Jørgen har gjennom hele sesongen imponert med sine løft. Foto: TV 2 Vis mer

Får støtte av foreldrene

27-åringen var stolt og tydelig rørt da hun snakket med Se og Hør etter semifinalen på lørdag og innrømmet at hun skulle trykke til den kommende uken, i forkant av finalen.

Da hun gikk videre, bevitnet foreldrene hennes det hele fra salen.

Snowboardkjøreren la ikke skjul på at det føles trygt å ha dem i ryggen.

- De har vært her mye og det er trygt å vite at de støtter meg. De minner meg på at jeg er fortsatt meg, bare litt bedre utgave av meg selv, som også er flinkere til å danse, sa hun og lo.

Kom på andreplass

Tidligere i år var Helene deltaker i «Mesternes Mester», hvor hun havnet på en imponerende andreplass - nå vil hun helt til topps.

- Nå skal jeg ha revansje, forklarte 27-åringen til Se og Hør etter «Skal vi danse»-semifinalen.

- Nå er jeg lei av andreplasser, og det blir ikke noe bomming på fakkelkast altså, la hun til.

AVSLØRINGER: Cengiz Al, Helene Olafsen og Grunde Myhrer avslører hvem som tar flest selfier, får mest kjeft fra partneren, og hvem de tror vinner «Skal vi danse». Video: Video: Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Marie Røssland Vis mer

Forbilde

Helene var den første av årets deltakere til å kapre en finaleplass, etter at hun og hennes dansepartner Jørgen Nilsen gikk direkte videre til finalen, etter at stemmene var talt opp.

Helene og Jørgen har de siste lørdagene valset seg på parketten til gode poengsummer fra dommerne, og har ikke hatt planer om å gi seg med det første.

BITTER: Den tidligere snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, har imponert stort denne våren med hennes innsats i «Mesternes mester». Dessverre glapp seieren såvidt, etter en nervepirrende duell med Anders Jacobsen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Som tidligere profesjonell snowboardkjører har hun tidligere uttalt til Se og Hør at det er visse likheter mellom dansingen og hennes tidligere karriere.

- Både snowboard og dans har mye fokus på teknikk, men der stopper også likhetene. Men jeg tror mange idretter kan lære mye av dans, sa hun.

- Små jenter kommer nå bort til meg og sier at de tenkte på meg mens de var på fotballtrening, og at det fikk dem til å holde ut. Jeg er ikke opptatt av å være kjendis, men dersom jeg er et godt forbilde, er det veldig hyggelig å bli gjenkjent. Det er kult å kunne være et forbilde på den riktige måten, og det tar jeg med stort alvor, forklarte hun.

LES OGSÅ: Supermodellen venter sitt andre barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer