SNILL FAR: Kjetil André Aamodt forteller at han har vanskeligheter med å sette grenser for sine egne barn. Her er han med kona Stine. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SNILL FAR: Kjetil André Aamodt forteller at han har vanskeligheter med å sette grenser for sine egne barn. Her er han med kona Stine. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

- Jeg er en altfor snill og grenseløs pappa

Kjetil André Aamodt er ikke like streng mot barna sine som faren hans var mot ham.

SEOGHØR.NO: Kjetil André Aamodt (43) var i mange år en av landets beste alpinister. De siste årene har han konkurrert mot kjendiser i TVNorge-programmene «Hvem kan slå Aamodt og Kjus» og «Aamodt og Kjus på bortebane».

STRENG FAR: Kjetil André Aamodt takker faren Finn for at han gjorde det så godt som skiløper. Det var delvis på grunn av at Finn var en streng far. Her er de to avbildet i 1992. Foto: NTB scanpix
STRENG FAR: Kjetil André Aamodt takker faren Finn for at han gjorde det så godt som skiløper. Det var delvis på grunn av at Finn var en streng far. Her er de to avbildet i 1992. Foto: NTB scanpix Vis mer

På hjemmebane er idrettsstjernen gift med Stine, som har gjort karriere innen ballett, og sammen har de to barn.

I et intervju med Her og Nå sier Kjetil André at han har problemer med å sette grenser for barna.

- Jeg er en altfor snill og grenseløs pappa. Kona mi er den gode oppdrageren. Jeg har fått gleden av å være den snille. Det er jo selvfølgelig litt irriterende for Stine at jeg ikke følger opp hennes rammer, så jeg må bli bedre på å være litt streng, sier han til bladet.

Aamodts suksessfulle skikarriere var mye takket være faren, Finn Aamodt. Kjetil André tror farens måte å oppdra ham på, har satt spor i sin egen måte å oppdra barna på.

Saken fortsetter under bildet.


- Jeg tror det har litt med at fatter'n var streng, satte rammer, det var jo selvfølgelig nødvendig. Men når jeg er streng, hører jeg ham. Man blir så lik sine foreldre. Da stopper jeg meg selv og blir myk igjen.

I den hittil siste sesongen av TV-programmet har Kjetil og Lasse møtt idrettsstjerner som Suzann Pettersen, Caroline Martens, Henrik Ingebrigtsen og lillebroren Filip, Olaf Tufte, Eirik Verås Larsen, Gro Hammerseng og Anja Edin.

De forklarte tidligere til Seoghør.no at begge klarte å dra på seg skader under innspilling.

- Vi sliter. Vi er blitt gamle og har blitt skadet. Vi har fått plantar fascitt, som er en betennelse under fotsålene. Hvis man får det, er man enten langdistanseløper eller 40 år og overvektig. Da vi landet etter program fire, klarte ingen å gå, så vi måtte bruke bagasjetrallene som skateboard for å komme til teminalen. Det er tungt, sa Aamodt til Seoghør.no.

Se videointervju med Aamodt og Lasse Kjus her:


«Aamodt og Kjus på bortebane» sendes tirsdager kl. 20.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: Begge skadet under TV-innspilling