Kronprinsesse Mary:

- Jeg er dypt rørt

Kronprinsesse Mary av Danmark fylte nylig 50 år. Det ble feiret av store og små - verden over.

50 år: Danmarks kommende dronning, kronprinsesse Mary, fylte i helgen 50 år. Foto: Shutterstock / NTB
50 år: Danmarks kommende dronning, kronprinsesse Mary, fylte i helgen 50 år. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag 5. februar fylte kronprinsesse Mary av Danmark 50 år. Kronprinsessa er gift med landets tronarving og kommende konge, kronprins Frederik (53) - som betyr at den ferske 50 åringen en dag skal bli dronning.

Av den grunn ble hun naturligvis feiret på storslått vis, da hun i helgen kunne feire runddag. Det ble likevel ikke en så stor feiring som først planlagt, da gallamiddagen som skulle finne sted på Rosenborg slott fredag forrige uke, ble avlyst grunnet pandemien.

Store mengder kjærlighet ble likevel sendt i retning kronprinsessen. Tusener sendte hilsener, både fra inn- og utland. Det er setter hun åpenlyst pris på.

Takker for alt

Det kan nå se ut til at kronprinsesse Mary har latt freden senke seg, etter mye oppmerksomhet gjennom hele forrige uke og gjennom helgen. Mandag deler hun nemlig en kjærlig hilsen til alle som ønsket henne godt på den store dagen.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Det gjør hun til et bilde av en bukett rosa tulipaner, publisert på Det danske kongehusets Facebook-side og Instagram-konto.

«Å fylle 50 er noe helt spesielt. Men at jeg mottok så mange varme hilsninger fra hele Danmark, Færøyene og Grønland … og Australia - Jeg er dypt rørt», åpner kronprinsessen hilsningen med.

Videre takker hun stort for oppmerksomheten.

«Å fylle 50 er ikke så verst. Tusen takk skal dere ha, det gjorde meg veldig glad», avslutter hun, og signerer med «Kronprinsessen».

Delte bilder

Som nevnt ble gallamiddagen som i utgangspunktet skulle holdes fredag 4. februar, avlyst. Det var derimot ikke mangel på offentlige hyllester av kronprinsessen. Kongehuset markerte dagen i flere dager i forveien - blant annet med en rekke nye bilder.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

Blant bildene som ble delt, var offisielle portretter av kronprinsparet, portretter av Mary alene og av kronprinsfamilien samlet.

Spesielt sistnevnte bilder fikk stor oppmerksomhet i forkant av den store dagen. Bildene ble delt fredag, og fikk massiv respons i kommentarfeltet på Instagram.

FAMILIEBILDE: Dette var ett av flere bilder av kronprinsfamilien som ble delt i anledning kronprinsessens 50-årsdag. Foto: Hasse Nielsen
FAMILIEBILDE: Dette var ett av flere bilder av kronprinsfamilien som ble delt i anledning kronprinsessens 50-årsdag. Foto: Hasse Nielsen Vis mer

Kronprinsbarna var nemlig kledd identisk: Hvis skjorte, blå dongeribukser og svarte lakksko.

Fikk sykehus oppkalt etter seg

I tillegg til en rekke nye bilder, fikk Mary også flere andre gaver. Tidlig forrige uke kunngjorde kongehuset blant annet at kronprinsessen hadde fått et barnesykehus oppkalt etter seg.

Sykehuset skal stå klart i 2025, og har fått navnet Mary Elizabeth Hospital - Riket for barn, unge og gravide.

Kronprinsessen har selv uttalt at hun ble rørt av den hyggelige gesten. Det gjorde hun i en video, som er delt på kongehusets offisielle Instagram-konto.

- Jeg er rørt og stolt over at sykehuset kommer til å ha mitt navn, sa hun i videoen som er delt på Instagram.

LES OGSÅ: Grunde Myhrer røper milepæl

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer