TV-STJERNE: Helle Virtkner er mest kjent i Norge for sine roller i tv-serie-suksessene Matador og Riget.æ
TV-STJERNE: Helle Virtkner er mest kjent i Norge for sine roller i tv-serie-suksessene Matador og Riget.æVis mer

- Jeg er døende

Beskjeden kom som lyn fra klar himmel på den danske divaen.

SEHER.NO: Helle Virkner (82) deler nå sin triste hemmelighet med sine fans. Den danske skuespillerinnen, som spilte i sin første film for 64 år siden, har fått diagnosen uhelbredelig kreft i ryggen.

Det var under en allminnelig legesjekk at kreften ble oppdaget.

- Jeg ante ikke at noe var galt. Men jeg har det fint, og har ingen smerter. Jeg lever som jeg pleier, sier den tapre damen til Ekstra Bladet.

Virkner spilte i sin siste film i 2003, som en av rundt 50 filmer hun har medvirket i. I Norge er hun mest kjent for sin rolle som Elisabth Friis i TV-serien Matador, som gikk tidlig på 80-tallet, og for rollen som frøken Mortensen i de uhyre populære Riget-seriene fra slutten av 90-tallet.

I dag bor hun i en leilighet på Charlottenlund, som hun deler med sin datter Søsser. Sistnevnte er hardt rammet av multippel sklerose.

- Uansett hva som skjer så er Søsser alltid i strålende humør. Det gjør det hele så positivt, forteller skuespillerinnen.

Helle har vært gift tre ganger, deriblant med Jens Otto Krag i årene 1959-1973, som mens de var gift ble statsminister. Med ham fikk hun barna Jens Christian og Astrid Helene.

LES OGSÅ: På scenen mot kreft