REAGERER: - Jeg har ikke lagt på meg ekstremt de siste årene, bare en centimeter her og der slik alle unge jenter på vei ut av tenårene gjør, skirver modellen på bloggen sin.    Foto: All Over Press
REAGERER: - Jeg har ikke lagt på meg ekstremt de siste årene, bare en centimeter her og der slik alle unge jenter på vei ut av tenårene gjør, skirver modellen på bloggen sin. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg er da ikke feit!

Den råflotte modellen blir kalt for stor for catwalken.

SEHER.NO: Modellen Coco Rocha (21) har en kropp de fleste kvinner verden over misunner, men nylig opplevde den flotte 21-åringen at både New York Times og The New York Daily News antydet at hun er for stor for catwalken.

Modellen er en størrelse 34, og slår nå tilbake med god grunn etter vektkritikken.

På bloggen sin skriver Rocha at hun reagerer med avsky på måten unge jenter blir behandlet i moteindustrien.

- Jeg er en 21 år gammel modell, 15 centimeter lengre og ti størrelser mindre enn gjennomsnittskvinnen i USA. Likevel blir jeg i et parallelt univers ansett som feit. Ukens heteste samtaleemne har hatt tema 'Coca Rocha er for feit for catwalken'. Er det tilfellet? Nei, skriver brunetten.

Den kanadiske jenta har tidligere gått motevisninger for store designere som Anna Sui og Marc Jacobs, og hevder hun fremdeles er en ettertraktet modell.

- Jeg blir fremdeles brukt og er en ettertraktet som modell. Jeg er faktisk mer travel nå enn noen gang. Jeg har ikke lagt på meg ekstremt de siste årene, bare en centimeter her og der slik alle unge jenter på vei ut av tenårene gjør.

Nå håper Rocha at modellverdenen vil fokusere på de positive sidene med jenter, i stedet for å fokusere på ting som fører til dårlig helse.

- Hvordan kan personer rettferdiggjøre en estetikk som gjør kvinner og barn til utmagrede skjellett? Er det kunst? Mote bør forbedre og forskjønne den menneskelige formen, ikke ødelegge den.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Sjekk den kløfta!