POPULÆR DAME: NRK-profil Anne Lindmo har vunnet en rekke priser for prestasjonene sine som programleder. Selv tror 46-åringen at hennes over 20 år i statskanalen gjør henne til en stødig profil hos seerne.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
POPULÆR DAME: NRK-profil Anne Lindmo har vunnet en rekke priser for prestasjonene sine som programleder. Selv tror 46-åringen at hennes over 20 år i statskanalen gjør henne til en stødig profil hos seerne. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørVis mer

- Jeg er blitt seig som ei gammel spekeskinke

Anne Lindmo slår knock-out på konkurrentene i ny meningsmåling. Selv er hun ikke i tvil om hva som er grunnen.

SEOGHØR.NO: NRK-programleder Anne Lindmo (46) har vunnet fem Gullruten-priser de siste ti årene, i kategorien «beste kvinnelige programleder», og har også sjarmert folk over hele landet.

I en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Dagbladet om hvilken programleder som nyter mest tillit, er det nemlig Lindmo som går av med seieren.

Også lenge før hun begynte å lede TV-suksesser som «Store studio» (2002-2009) og dagens «Lindmo» (2012-), hadde programlederen etablert en karriere i statskanalen.

Selv  mener hun at det at hun har jobbet i mer enn 20 år i samme kanal er en av grunnene til seieren i meningsmålingen.

- Jeg har bare hatt én oppdragsgiver, og det er NRK siden 1993. Jeg har hatt samme mannen siden -95, vært på samme kanal siden -95, hatt samme kjolen siden tidenes morgen og samme sveisen. Man må sette dette på kontoen for det, sier hun til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

TV-SUKSESS: Anne Lindmo vant sin andre Gullruten i 2008, den gang med programmet «Store studio». NRK-kollega Hans Olav Brenner ble kåret til beste mannlige programleder. Foto: NTB scanpix
TV-SUKSESS: Anne Lindmo vant sin andre Gullruten i 2008, den gang med programmet «Store studio». NRK-kollega Hans Olav Brenner ble kåret til beste mannlige programleder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Seig og utholdende

Den populære programlederen, som er gift med TV-produsent Hasse Lindmo, legger til at den stødige fysikken og den «seige alderen» hun har kommet i også kan ha noe å si for seernes følelse av tillit.

- Jeg er solid bygd og står godt på to føtter i størrelse 41 (...) Jeg kan padle og gå i timevis uten å bli sliten. Jeg er blitt seig som ei gammel spekeskinke, og det samme må man være i denne jobben, seig og utholdende, sier Lindmo til Dagbladet.

Da hun var nominert til «Årets TV-navn» i Se og Hør i 2013, røpet Lindmo at hun fortsatt kunne få litt sjokk av å se seg selv på skjermen. Det betyr likevel ikke at hun unngår å studere sine egne TV-sendinger med argusøyne.

- Jeg ser alltid programmene mine, som regel på mandag morgen. Med stoppeklokke og skarpt blikk. Og så skriver jeg en liste med ting som jeg er fornøyd med, og som vi skal gi oss selv ros for, og en litt kortere liste med ting som ikke er så bra og som vi skal forbedre, sa Anne Lindmo til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

BEGYNTE I P3: Anne Lindmo møtte ektemannen Hasse da de begge jobbet i radiokanalen P3. Her er de på kanalens 20-årsmarkering i 2013.  Foto: Se og Hør
BEGYNTE I P3: Anne Lindmo møtte ektemannen Hasse da de begge jobbet i radiokanalen P3. Her er de på kanalens 20-årsmarkering i 2013. Foto: Se og Hør Vis mer

Møtte mannen på jobb

Lørdag 27. august har den nyeste sesongen av «Lindmo» premiere på NRK1. NHL-stjernen Mats Zuccarello Aasen (28) og skuespiller og komiker Linn Skåber (46) er da blant gjestene.

I årenes løp har Anne Lindmo intervjuet mange kjente navn, men det er ett møte i NRKs lokaler som hun husker spesielt godt. Karrieren hennes startet i radio, nærmere bestemt i P3, og det var der hun møtte sin nåværende ektemann.

- Han var programleder, og jeg la merke til ham. Han var så kjekk. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg husker til og med datoen da jeg traff ham: 29. oktober 1995, sa Anne til Se og Hør i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Anne og Hasse Lindmo har vært gift i drøye 15 år. De møttes første gang i 1995, og ble raskt et par. Her er de sammen på TV-prisutdelingen Gullruten i 2014.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GODT GIFT: Anne og Hasse Lindmo har vært gift i drøye 15 år. De møttes første gang i 1995, og ble raskt et par. Her er de sammen på TV-prisutdelingen Gullruten i 2014. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Mislykket Paris-tur

Den erfarne og suksessrike NRK-profilen er vant til å ha god kontroll når hun er på jobb, men i private sammenhenger er ikke det nødvendigvis tilfelle.

En gang hun og mannen var på en weekend-tur i Paris, ble turen langt ifra slik de hadde tenkt. Ekteparet skulle blant annet nyte en romantisk middag på en eksklusiv restaurant, men besøket ble heller mislykket.

- Vi klarte ikke å velge vin til maten, og kelneren begynte å hånle av oss og sånn. Hasse hadde glemt skoene sine, så han kom i joggesko og dress. Nei, det var grusomt, sa Lindmo i et intervju med bladet Tara i 2015.

«Lindmo» har premiere på NRK1 klokken 21.55 lørdag 27. august.

LES OGSÅ: Will Smith avslørte problemer i ekteskapet

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.