FØLER SEG LURT: Espen Shampo Knutsen hevder han har blitt lurt av flere nåværende og tidligere VIF-topper for over 3,5 millioner etter å ha tapt penger på et eiendomsprosjekt i 2007. Nå anmelder han dem for bedrageri. Foto: SCANPIX
FØLER SEG LURT: Espen Shampo Knutsen hevder han har blitt lurt av flere nåværende og tidligere VIF-topper for over 3,5 millioner etter å ha tapt penger på et eiendomsprosjekt i 2007. Nå anmelder han dem for bedrageri. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg er blitt rundlurt

Espen "Shampo" Knutsen anmelder VIF-topper.

SEHER.NO: Den tidligere hockeystjernen Espen "Shampo" Knutsen (37) har anmeldt flere nåværende og tidligere Vålerenga Ishockey-topper for bedrageri etter å ha tapt over 3,5 millioner kroner på et eiendomsprosjekt.

Knutsen - som har vært hovedtrener for den populære Oslo-klubben siden 2006/2007-sesongen -skal ifølge VG ha satset millionbeløpet etter å ha blitt invitert med på en planlagt bygging av 36 leiligheter i Nittedal for to år siden.

Men kort tid etter at Knutsen hadde overført investeringsbeløpet til firmaet Stoenhenge Invest AS - som skulle stå for prosjektet - var kontoen nesten tom.

Pengene - som var ment som egenkapital for utbyggingen av leilighetene - skal ifølge VG blant annet ha gått til den tidligere VIF-aksjonæren Terje Andreassens egen konto og hans advokat.

Det skal også ha blitt gjort utbetalinger til en tidligere landslagsspiller i ishockey på 800 000 kroner og blitt kjøpt ishockeyutstyr til Vålerenga Ishockey for over 100 000 kroner.

- Jeg er blitt rundlurt av mine egne i min egen klubb. Jeg har lenge hatt problemer med å skjønne at det er mulig, men det har etter hvert gått opp for meg at de har gjort det, og at de har gjort det for å lure meg, sier han til VG.

Også en av hockeystjernens beste venner Jørn Solbakken har ifølge Knutsen blitt offer for lureriet.

Den tidligere bedrageridømte forretningsmannen Terje Andreassen - som er en av fem personer som er anmeldt - avviser anklagene fra "Shampo".

- Jeg synes ikke synd på Knutsen og Solbakken. De har seg selv å takke. Vi har ikke gjort noe ulovlig, og de er rammet av det samme som de fleste av oss. De har tapt penger i et fallende marked, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her viser Linni babykulen