FLINK: Anneli Drecker (45) er en av landets dyktigste vokalister og låtskrivere.  Foto: Henning Jensen
FLINK: Anneli Drecker (45) er en av landets dyktigste vokalister og låtskrivere. Foto: Henning JensenVis mer

- Jeg er blitt litt rundere i kantene

Anneli Drecker i «Hver gang vi møtes» mener hun har forandret mye siden hun var 23 år.

SEOGHØR.NO:Lørdag er det Anneli Drecker (45) som skal hedres blant de syv artistene i TV 2-serien «Hver gang vi møtes».

Hun skal hylles av Alexander Rybak, Simone Eriksrud, Sigvart Dagsland, Lars Lillo-Stenberg, Samsaya og Øivind «Elg» Elgenes. Innspillingen husker hun som noe av det morsomste hun har opplevd:

- Første dagen var veldig lang, og akkurat i det jeg skulle gå inn på soverommet, hører jeg Lars si – natta Anneli! Det synes jeg var veldig rørende! Sier Anneli Drecker (45) om sin første dag under innspillingen på Kjærnes gård i Våler, utenfor Moss.

PÅ TV: Sammen med (f.v) Lars Lillo-Stenberg, Øivind «Elg» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Larsen og Alexander Rybak er Samsaya å se i programmet "Hver gang vi møtes" på TV 2. Foto: TV 2
PÅ TV: Sammen med (f.v) Lars Lillo-Stenberg, Øivind «Elg» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Larsen og Alexander Rybak er Samsaya å se i programmet "Hver gang vi møtes" på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg ble provosert

Som artist har tromsøværingen en lang karriere bak seg – både som soloartist, og som en del av eletronicaduoen Bel Canto.

Hun er en av få norske artister som har spilt konserter over hele verden.

I mange år var det en kjent misforståelse at hun bare var en frontfigur for Ble Canto. Sannheten er at både hun og tidligere makker Nils Johansen kreditert på alle låtene.

- Jeg ble veldig provosert av det. Jeg var veldig ung, og full av meg selv. Anneli som 23-åring er noe helt annet enn Anneli som 45 år. Nå er man litt rundere i kantene, og jeg ser jo at folk flest ikke bryr seg om hvem som har komponert det.

- Jeg koser meg

Nå gjør 45-åringen karriere både som sanger, og som skuespiller på Hålogaland teater i Tromsø. Hun har tre barn – og i perioder er hun borte fra dem på grunn av turneer.

- Det verste er at man koser seg! Da får man enda dårligere samvittighet. Men så lenge man har Skype, og reisegaver, så går det meste!