Sigvart Dagsland:

- Jeg er blitt klar over hva jeg har, og jeg vil ha mer av det

Neste helg er Sigvart Dagsland tilbake på scenen, fem måneder etter den dramatiske ulykken.

FRISK: Fem måneder etter den dramatiske ulykken er Sigvart Dagsland klar for å stå på scenen igjen. Han forteller at ulykken har fått ham til å sette mer pris på ting i livet. Her sammen med kona Karoline Krüger. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
FRISK: Fem måneder etter den dramatiske ulykken er Sigvart Dagsland klar for å stå på scenen igjen. Han forteller at ulykken har fått ham til å sette mer pris på ting i livet. Her sammen med kona Karoline Krüger. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I januar kom den sjokkerende nyheten om at den folkekjære artisten Sigvart Dagsland (54) var blitt alvorlig skadet etter at han og to av hans bandkollegaer frontkolliderte med en annen bil opp riksvei 3 ved Kolomoen.

I litt over en måned lå 54-åringen på sykehus med hele tolv brudd, og måtte gjennom flere omfattende operasjoner.

Til Lørdagsrevyen på NRK minnes Dagsland de siste sekundene før smellet.

- Jeg husker vi kommenterte nok en gang hvor vakkert det var, og så husker jeg de to siste sekundene at det kom en bil mot meg, i mitt kjørefelt, og at jeg tenkte: Wow, nå skjer det. Det er uunngåelig, sier Dagsland.

- Jeg visste at alt hadde endret seg på ett sekund. Jeg spør om de to andre lever, og så kom den stillheten der du vet at alvorlige ting har skjedd. Du hører bare stønning. Det var ikke grining eller noe sånt. De sa ja, så husker jeg at jeg sa: Dette skal vi klare folkens.

På bedringens vei

Kun fem måneder etter den dramatiske ulykken er 54-åringen klar for å stå på scenen igjen, neste helg i hjembyen Stavanger.

FRONTKOLLISJON: Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd etter at han og to av hans bandkollegaer frontkolliderte med en annen bil i 80 km/t i januar. Foto: Lars Bryhn
FRONTKOLLISJON: Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd etter at han og to av hans bandkollegaer frontkolliderte med en annen bil i 80 km/t i januar. Foto: Lars Bryhn Vis mer

Etter måneder med rehabilitering hadde nemlig Dagsland satt seg et mål - at han skulle tilbake til musikken.

I de tøffe periodene har musikken vært til trøst og inspirasjon, og en av hans nye låter handler om det han har vært gjennom.

- Jeg har blitt klar over hva jeg har, og vil ha mer av det. Klar over hvor heldig jeg er med venner, familien, ektefellen og barna. Jeg er blitt klar over hvor privilegert jeg er, sier han.

Krasjet på vei fra konsert

Det var på vei til Oslo etter en konsert i Rena ulykken inntraff i Hedmark tirsdag 16. januar.

I et innlegg på Facebook, en måned etter ulykken, fortalte han selv om ulykken, og om det han har vært gjennom den siste måneden:

«Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskader, hvor det alvorligste nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skaderepertoaret som inntraff, i kropp, armer og bein».

Han benyttet også anledningen til å takke for støtten og til å skryte av hjelpen han hadde fått av helsevesenet.

«Det rare er jo at vi i det hele har hatt flaks, for dette kunne fort endt med hode- og ryggskader, for ikke å snakke om dødsfall. Men det gjorde altså ikke det. Jeg er reservasjonsløst imponert over norsk helsevesen, og over all den kompetanse og vennlighet som finnes i både hvite frakker og røde kjeledresser. For en jobb dere gjør!».

Dypt rørt

Sigvart Dagslands kone, Karoline Krüger, har også uttrykt at hun er dypt rørt over støtten etter trafikkulykken som ektemannen var involvert i.

Facebook takket Krüger for all omtanke familien har fått på sosiale medier:

«Kjære gode og omtenksomme mennesker! Fra hjertet: Tusen takk for alle meldinger og hilsener som dere i ulike kanaler har sendt vår vei. Livet er vilt og skjørt! Vi er omtumlet og litt slitne; MEN først og fremst glade fordi Sigvart og de andre ER her, og at de er i de beste hender. Og med tiden til hjelp, så kan og skal dette gå bra. Igjen, tusen takk. Knallrødt hjerte.».

- Livet er annerledes

Tidligere i år gjestet Dagsland NRKs «Nitimen» for å snakke om veien tilbake etter ulykken.

Overfor programleder Marte Stokstad og programledervikar Trond-Viggo Torgersen fortalte Dagsland at han tar én dag av gangen.

- Hvis du begynner å tenke på alle dagene samtidig, går det i ball. Nå er livet veldig annerledes. La oss håpe det kommer tilbake til slik det var før, fortalte musikeren.

- Det er et traume å være involvert i en frontkollisjon i 80 kilometer i timen. Men smerten var aldri verre enn at jeg kunne holde ut, fortalte Dagsland, før han forsikret om at han aldri var redd for å miste livet, men fikk en klaustrofobisk følelse av å sitte fastklemt.

- Jeg tenkte: «Kan jeg gå igjen, blir jeg lykkelig», la han til.

LES OGSÅ: - Mange av oss har store sår som har blitt brutalt revet opp igjen

BLIR RØRT: Alexander Rybak sliter med å holde tårene tilbake når Sigvart Dagsland framfører sin tolkning av låta hans i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer