I DYP SORG: Fredag mistet Don Everly (t.h) sin bror Phil, som døde brått som følge av KOLS. Nå forteller det gjenværende Everly Brothers-medlemmet om sorgen. Her er duoen avbildet på toppen av sin karriere, et sted på slutten av 1950- eller starten av 1960-tallet.  Foto: Courtesy Everett Collection/All Over Press
I DYP SORG: Fredag mistet Don Everly (t.h) sin bror Phil, som døde brått som følge av KOLS. Nå forteller det gjenværende Everly Brothers-medlemmet om sorgen. Her er duoen avbildet på toppen av sin karriere, et sted på slutten av 1950- eller starten av 1960-tallet. Foto: Courtesy Everett Collection/All Over PressVis mer

- Jeg elsket ham veldig høyt

Don Everly snakker ut om lillebrorens bortgang.

SEOGHØR.NO: Fredag døde den ene halvparten av den legendariske musikerduoen The Everly Brothers, da Phil Everly (74) gikk bort.

Den yngste av Everly-brødrene døde av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), meldte People.

Nå snakker storebror Don Everly (76) ut om brorens brå bortgang.

- Jeg elsket broren min veldig høyt. Jeg trodde alltid at det var jeg som kom til å gå bort først, erkjenner han til People.

Don hadde en merkverdig opplevelse på lillebrorens dødsdag, avslører han overfor magasinet.

- Jeg lyttet til en av mine favorittsanger skrevet av Phil og hadde et ekstremt følelsesladd øyeblikk like før jeg fikk høre om hans bortgang. Jeg tolket det som en spesiell, åndelig beskjed fra Phil - som sa farvel, forteller han.

I dyp sorg

De to fikk sitt musikalske gjennombrudd på slutten av 1950-tallet med hitlåta «Bye Bye Love», og turnerte mye med Buddy Holly før hans død i februar 1959.

SUKSESS: Don (t.h) og Phil Everly ledet også musikkshowet «The Everly Brothers Show» i 1970. Foto: Courtesy Everett Collection/All Over Press
SUKSESS: Don (t.h) og Phil Everly ledet også musikkshowet «The Everly Brothers Show» i 1970. Foto: Courtesy Everett Collection/All Over Press Vis mer

Everly-brødrene holdt sammen til 1973 med sin country- og rockemusikk, men hadde nesten null kontakt frem til 1983. På tross av de bitre uoverensstemmelsene fra den tiden, minnes Don broren med gode følelser.

- Vår kjærlighet var og vil alltid være dypere enn noen verdslige konflikter vi måtte ha hatt.

- Verden sørger kanskje over en Everly-bror, men jeg sørger over min bror Phil Everly. Min kone Adela og jeg er rørt over alle hyllestene til Phil og vi takker dere for å la oss få sørge i fred i denne utrolig vanskelige tiden, understreker musikklegenden.
 

LES OGSÅ: Oscar-vinner døde