PÅGREPET: Skuespiller Mikael Persbrandt ble i januar pågrepet av politiet i Stockholm da han var påvirket av kokain. I samtale med en av etterforskerne skal han ha sagt at han «elsker kokain».
PÅGREPET: Skuespiller Mikael Persbrandt ble i januar pågrepet av politiet i Stockholm da han var påvirket av kokain. I samtale med en av etterforskerne skal han ha sagt at han «elsker kokain». Vis mer

- Jeg elsker kokain

Detaljer rundt den svenske skuespillerens pågripelse er offentliggjort.

Publisert
SEHER.NO: Nyheten om at skuespiller Mikael Persbrandt (47), kjent fra blant annet krimserien «Beck», er blitt pågrepet for kokainmisbruk ble sluppet tidligere denne uken.

Pågripelsen fant sted i Stockholm natt til 16. januar i år, da svensken var på vei ut fra utestedet «Soap Bar». Politiet gjennomførte en narkorazzia mot utestedet i halv tre-tiden på morgenen, skriver Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisen skal 47-åringen først ha nektet for å tatt kokain, men da en urinprøve bekreftet mistanken valgte han å innrømme kokainbruken. I samtale med en av etterforskerne skal skuespilleren ha uttalt at han er begeistret for stoffet og omtalt det med slangnavnet «kola».

- Jeg elsker «kola» og ranere. Det bare er sånn, sier han i politirapporten ifølge VG.

Det er vel mulig at denne uttalelsen var ment ironisk - for hvorfor skal man si til politiet at man elsker lovbrytere? Han skal også ha sagt at det var så lite kokain at han ikke kjente rusen engang. Persbrandt skal ha fått det narkotiske stoffet av en bekjent fra mediesfæren og ifølge ham selv var dette første gang han prøvde kokain.

- Vi gikk inn på toalettet og jeg fikk litt kokain på toppen av en nøkkel. Mengden holdt knapt til én stripe, sa han i avhøret ifølge VG.

Persbrandt skal ha vært engstelig for at pågripelsen ville gå utover skuespillerkarrieren hans. Men regissøren av hans nye filmtrilogi om «Hamilton» uttaler til VG at selv om hendelsen er beklagelig, så har han fortsatt full tillit til Persbrandt.

Da kan det bli verre med skuespillerens Hollywood-debut. Han skal nemlig ha en mindre rolle i de to «Hobbiten»-filmene hvis innspilling starter på New Zealand senere i vår. Men New Zealand har en streng arbeidsvisumspolitikk som kan komme til å stikke kjepper i hjulene for Persbrandt.

Mikael Persbrandt må betale en bot på omlag 13 000 svenske kroner for det mindre narkotikalovbruddet. Skuespilleren har tidligere også blitt dømt for fyllekjæring.

Ifølge Aftonbladet har han tidligere innrømmet at han har lett for å misbruke stimuli som sex, alkohol, kjærlighet og arbeid, men at han går på møter i «Narcotics anonymous» for å få bukt med drikkingen sin.

- Jeg kan misbruke alt, men jeg forsøker å gjøre noe med det. For jeg vil ikke ende opp som en ensom og bitter mann, har han sagt ifølge Aftonbladet.

Aftonbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Persbrandt i forbindelse med kokainsaken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Forholdet har tatt slutt   


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer