VAKKER: Italienske Monica Belucci skapte oppstand da hun ankom med festivalens feteste utringning. Foto: AP/Scanpix
VAKKER: Italienske Monica Belucci skapte oppstand da hun ankom med festivalens feteste utringning. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Jeg elsker Italia!

Etter intiativ fra skuespilleren Robert De Niro, har Roma nå etablert byens aller første filmfestival.

SEHER.NO: Bakgrunnen for festivalen var at italiensk-amerikanere lenge har ergret seg over å alltid bli stigmatisert som organiserte kriminelle.

Til tross for at De Niro har hatt roller som Vito Corleone i "Gudfaren II", Al Capone i "The Untouchables" og Paul Vitti i "Analyse This"-filmene, har han lenge jobbet hardt med å fjerne stigmatiseringen av italienere og italiensk-amerikanere.

I fjor fikk 64-åringen derfor spørsmål fra ordføreren i Roma, Walter Veltroni, om hjelp til å opprette en årlig filmfestival i byen, og han satte umiddelbart i gang med jobben.

TIL HØYRE: Se bildene fra den stjernespekkede festivalen!

I helgen braket festivalen løs, men foreløpig har ikke hovedpersonen selv dukket opp på kalaset.

Derimot har den vakre skuespillerinnen Nicole Kidman (39) vist sitt vevre åsyn, og i går åpnet hun festen. Kort tid etter mottok "The Rock"-stjernen Sean Connery en gjev pris for en fantastisk innsats som skuespiller gjennom et helt liv.

- Denne festivalen er fantastisk, jublet 74-åringen.

- Jeg elsker Italia, sa "Moulin Rouge"-stjernen Kidman, som dukket opp alene på arrangementet.

LES OGSÅ: Ny skandalebok om Hollywood!

Det har i flere uker versert rykter om at hun og ektemannen og countrystjernen Keith Urban har problemer i ekteskapet. I går ble det skrevet av magasinet National Enquirer at Keith var utro tre måneder før giftermålet - på utdrikningslaget sitt!

Les mer om utroskandalen her.

Filmfestivalen i Roma fortsetter til 21. oktober.