- Jeg elsker Italia!

Etter intiativ fra skuespilleren Robert De Niro, har Roma nå etablert byens aller første filmfestival.

VAKKER: Italienske Monica Belucci skapte oppstand da hun ankom med festivalens feteste utringning. Foto: AP/Scanpix
VAKKER: Italienske Monica Belucci skapte oppstand da hun ankom med festivalens feteste utringning. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Bakgrunnen for festivalen var at italiensk-amerikanere lenge har ergret seg over å alltid bli stigmatisert som organiserte kriminelle.

Til tross for at De Niro har hatt roller som Vito Corleone i "Gudfaren II", Al Capone i "The Untouchables" og Paul Vitti i "Analyse This"-filmene, har han lenge jobbet hardt med å fjerne stigmatiseringen av italienere og italiensk-amerikanere.

I fjor fikk 64-åringen derfor spørsmål fra ordføreren i Roma, Walter Veltroni, om hjelp til å opprette en årlig filmfestival i byen, og han satte umiddelbart i gang med jobben.

TIL HØYRE: Se bildene fra den stjernespekkede festivalen!

I helgen braket festivalen løs, men foreløpig har ikke hovedpersonen selv dukket opp på kalaset.

Derimot har den vakre skuespillerinnen Nicole Kidman (39) vist sitt vevre åsyn, og i går åpnet hun festen. Kort tid etter mottok "The Rock"-stjernen Sean Connery en gjev pris for en fantastisk innsats som skuespiller gjennom et helt liv.

- Denne festivalen er fantastisk, jublet 74-åringen.

- Jeg elsker Italia, sa "Moulin Rouge"-stjernen Kidman, som dukket opp alene på arrangementet.

LES OGSÅ: Ny skandalebok om Hollywood!

Det har i flere uker versert rykter om at hun og ektemannen og countrystjernen Keith Urban har problemer i ekteskapet. I går ble det skrevet av magasinet National Enquirer at Keith var utro tre måneder før giftermålet - på utdrikningslaget sitt!

Les mer om utroskandalen her.

Filmfestivalen i Roma fortsetter til 21. oktober.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer