Premiere på «Reisen til Julestjernen»

- Jeg elsker henne, hun er en gud

Tirsdag kveld var det duket for premiere på forestillingen «Reisen til Julestjernen» på Folketeateret.

GLEDET SEG: Katrine Moholt var blant kjendisene som dukket opp på rød løper. Hun kom sammen med sin yngste datter Sofia Linn på åtte år. Begge gledet seg stort til premieren. Foto Thale Kristensen / Se og Hør
GLEDET SEG: Katrine Moholt var blant kjendisene som dukket opp på rød løper. Hun kom sammen med sin yngste datter Sofia Linn på åtte år. Begge gledet seg stort til premieren. Foto Thale Kristensen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FOLKETEATERET (Se og Hør): Filmen «Reisen til julestjernen» fra 1976 med Hanne Krogh (65) i hovedrollen, er en av Norges mest folkekjære filmer og en populær juletradisjon for mange nordmenn.

Tirsdag kveld hadde den ikoniske fortellingen om Sonja som jakter på julestjernen premiere på Folketeateret i Oslo. I den anledning var det en rekke kjente fjes å se på den røde løperen.

Denne gangen var det imidlertid skuespiller Amalie Krogh Sundbø (28), datteren til Hanne Krogh, som skulle gå inn i hovedrollen som Sonja. Noe flere av gjestene gledet seg til å se.

- Sterk kvinne

På premierekvelden ankom blant annet komiker, forfatter og samfunnsdebattant Sofie Frøysaa (27), og TV-profil Aurora Gude (29) sammen på den røde løperen.

- Hva slags forhold har dere til filmen fra 1976?

JULESTEMNING: Både Sofie Frøysaa og Aurora Gude var klar til å kickstarte julestemninga. Foto: Thale Kristensen
JULESTEMNING: Både Sofie Frøysaa og Aurora Gude var klar til å kickstarte julestemninga. Foto: Thale Kristensen Vis mer

- Jeg har ikke så mye forhold til den egentlig, det er da jeg pleier å dusje og ordne meg. Det er litt kjipt at det utgår litt på en måte. Men det er jo en veldig fin historie, den er litt feministisk. Det er en sterk kvinnelig karakter som bare drar ut på denne reisen og klarer seg selv, det liker jeg, forteller Frøysaa til Se og Hør.

- Det var kun da jeg var liten at jeg så på filmen, ellers er det vanligvis ikke en tradisjon for meg. Men det er jo dette som kickstarter julestemningen litt, legger Gude til.

SITTER BARNEVAKT: Cengiz Al og Astrid Smedplass spiller i den ny «Askepott» og har blitt gode venner etter det. Video: NRK Vis mer

- Så generalprøven

Skuespiller og sanger Hanne Krogh (65) hadde i lang tid gledet seg til å se datteren spille Sonja. På premieren kom hun med ektemannen Trygve Sundbø, sønnen Sverre Krogh Sundbø og barnebarnet.

Det var ingen tvil om at det var en stolt mor som viste seg på den røde løperen. Krogh innrømmet imidlertid at hun hadde sett generalprøven dagen før, og fortalte at alle hadde noe å glede seg til.

- Hvordan blir det å se datteren din spille Sonja?

FAMILIEKVELD: Hanne Krogh kom med ektemannen, sønnen og barnebarnet. Foto: Thale Kristensen
FAMILIEKVELD: Hanne Krogh kom med ektemannen, sønnen og barnebarnet. Foto: Thale Kristensen Vis mer

- Det er veldig fint. Jeg har jo sett henne i helt andre roller tidligere. Det er som en eventyrlig billedbok som blir levende. Det er så nydelig gjort av Lars Jacobsen som er regissør, forteller Krogh stolt, mens hun legger til:

- Nå har Amalie kledd på seg 15-åringen og skal ut og vise seg for verden. En gang sa hun til meg, at hvis Sonja hadde vært en superhelt mamma, så hadde superkraften hennes vært godhet. Det synes jeg er så fint sagt.

- Vil du si at dere har ulike tolkninger på karakteren?

- Ja, det er helt annerledes, og historien er også det. Men intensjonen er den samme og riktige, som da er å formidle godhet og det er ganske viktig i en tid hvor godhet er en en underkjent egenskap. Gleder meg hvertfall noe veldig.

- Hun er en gud

Programleder Katrine Moholt (48) og datteren Sofia Linn (8) dukket også spent opp på premieren, og det var ingen tvil om at de hadde gledet seg.

- Hvilke forventninger har dere til kvelden?

- Vi gleder oss veldig til premieren, det er jo så gøy, at vi nå kan møtes igjen etter corona og se alt det fine som Folketeateret lager. Det er ikke lenge siden vi var på Mamma Mia også. Jeg har veldig troa på forestillingen.

SPENTE: Programleder Katrine Moholt og dattera Sofie Linn var svært spente på kveldens forestilling. Foto: Thale Kristensen
SPENTE: Programleder Katrine Moholt og dattera Sofie Linn var svært spente på kveldens forestilling. Foto: Thale Kristensen Vis mer

Videre forteller Moholt til Se og Hør at hun er vokst opp med «Reisen til Julestjernen» som har vært en tradisjon for henne i lang tid. Hun innrømmer at hun elsker å ha filmen på i bakgrunnen midt i juleforberedelsene.

- Så gleder jeg meg jo selvsagt også til å se Amalie, datteren til Hanne som jeg er god venn med, legger hun til.

Journalist og podcaster, Morten Hegseth (35), var også på plass på den røde løperen.

På spørsmål om hva han tenkte om klassikeren som sendes på norsk TV hvert år, holdte han ikke tilbake.

RØD LØPER: Morten Hegseth var på plass. Foto: Thale Kristensen
RØD LØPER: Morten Hegseth var på plass. Foto: Thale Kristensen Vis mer

- I motsetning til den originale Askepott-filmen som jeg ikke liker, så elsker jeg virkelig Reisen til Julestjernen. Jeg elsker også Hanne Krogh som jeg mener er en gud. Det blir veldig spennende å se datteren hennes i kveld. Det blir veldig fint, forteller en smilende Hegseth.

LES OGSÅ: Slik svarer Pete Davidson på romanseryktene med Kim

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer