Angelina Jolie:

- Jeg elsker å se eldre ut

I et nytt intervju åpner Angelina Jolie opp om hva hun føler rundt aldringsprosessen.

IKKE REDD FOR RYNKER: Angelina Jolie innrømmer at hun syns det er helt greit å se eldre ut. Foto: NTB Scanpix
IKKE REDD FOR RYNKER: Angelina Jolie innrømmer at hun syns det er helt greit å se eldre ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Det er i siste utgaven av InStyle at seksbarnsmoren Angelina Jolie (42) forteller hva hun virkelig føler rundt det å bli eldre.

Skuespilleren, som for tiden er singel etter bruddet med Brad Pitt (54), forteller også at hun elsker å se speilbildet sitt fordi hun så tydelig ser at hun likner sin egen, avdøde mor, Marcheline Bertrand.

- Jeg ser også aldringstegnene, og jeg elsker det fordi det betyr at jeg lever - jeg lever og blir eldre.

Men Angelina, som har født to ganger, deriblant tvillingene Knox og Vivienne (9) forteller også at hun ikke akkurat elsker å se pigmentflekkene etter graviditetene sine.

- Jeg ser absolutt feilene mine, men det handler ikke om utseende. Det er mer det at jeg ser familien min i ansiktet mitt. Jeg ser alderen min.

Låner sminke til datteren

Den tidligere «Tomb Raider»-skuespilleren kan også avsløre at hun ikke er så opptatt av sminke. Og da hun var i sine rebelske tenåringsdager pleide hun å bleke håret og farge det med tusj.

I dag synes hun det er gøy å se sin egen tenåringsdatter Zahara (13) eksperimentere med sminke sammen med venninnene sine.

- Jeg kjøper mye sminke til Z. Hun gikk gjennom en periode der hun prøvde mye forskjellig. Hun hadde en venninne over en kveld og de spurte hva jeg hadde av sminke, forteller Angelina, som deretter ga jentene sminkepungen sin.

I den fant de ikke mer enn en rød leppestift og en sort eyeliner.

- Jeg har verdens kjedeligste sminkepung, sier skuespilleren, som også innrømmer at barna hennes foreløpig ikke er opptatte av sosiale medier.

Angelina innrømmer at hun gjerne vil at barna skal lære å være seg selv, i stedet for å bli fortalt hvordan de bør være gjennom likerklikk i sosiale medier.

Skuespilleren, som mistet sin egen mor i kreft i 2007, sier at moren hennes alltid pleide å si: «La meg se på sjelen din. Er du sint? La meg se.» hver gang hun som liten var oppskaket eller sint.

Det er også slik Angelina vil prøve å oppdra sine egne barn, sier hun, og forklarer at det gjelder å finne ut hvem man er inni seg, for å så finne ut hvem man virkelig er.

Får hjelp av barna

Angelina og eldstesønnen Maddox skal ha et svært tett forhold, og 16-åringen hjelper til med de andre barna på hjemmefronten.

- Han instruerer barnevaktene og forteller dem når barna skal i seng, og hva de skal lage til middag, har en kilde nær familien sag til nettstedet Radaronline.

Kilden hevdet videre at Maddox ønsker at mammaen skal komme seg videre fra Brad, og finne seg en ny mann.

- Angie sier hun er gift med barna sine nå, men Maddox har bedt henne om å gå videre, og møte en hyggelig fyr når hun er klar. Han og Angie har et veldig nært forhold, og hun behandler han bra, hevdet kilden.

Angelina Jolie har ikke kommentert disse påstandene.

Trives ikke med singellivet

I et intervju med The Telegraph fortalte Angelina at hun fremdeles sliter med å komme seg gjennom hverdagen.

– Det har vært vanskelig. Jeg liker ikke å være singel. Det er ikke noe jeg ønsket meg. Det finnes ikke noe fint ved det. Det er bare vanskelig. Noen ganger virker det som at jeg håndterer det fint, men sannheten er at jeg bare prøver å komme meg gjennom dagene, sa hun.

Slet med helseutfordringer

I tillegg til en tung tid med skilsmisseforhandlinger, har Angelina også slitt med helsen.

- Følelsesmessig har det vært et vanskelig år, og jeg har også hatt noen helsemessige problemer. Så helsa mi er noe jeg må passe på, sa hun.

Da hun for noen år siden fant ut at hun hadde brystkreft-genet BRCA1, valgte Angelina å la seg operere for å minimere risikoen for at hun skulle lide samme skjebne som sin mor.

Mutasjoner i BRCA1-genet gir nemlig 36–87 prosent risiko for brystkreft og 36–63 prosent risiko for eggstokkreft, ifølge Store medisinske leksikon.

Angelina fikk vite at hun kanskje hadde eggstokkreft i et tidlig stadium våren 2015, hvorpå hun fjernet både eggstokkene og egglederne.

I fjor utviklet hun i tillegg tilstanden facialisparese (Bells parese), som gir lammelse på den ene siden av ansiktet, ifølge NHI.

LES OGSÅ: - Jeg ble svett av det jentekysset​