– Jeg dro hjemmefra som 14-åring

«Robinson»-Alex ble født jente. Nå ønsker han å være et godt forbilde for unge som også føler at de er født i feil kropp.

FØDT JENTE: Alex Ek er en av gutta i «Robinsonekspedisjonen», men er født Lotte. Bildet til venstre viser Lotte under konfirmasjonen sin.  Foto: Privat / Tor Lindseth
FØDT JENTE: Alex Ek er en av gutta i «Robinsonekspedisjonen», men er født Lotte. Bildet til venstre viser Lotte under konfirmasjonen sin. Foto: Privat / Tor Lindseth Vis mer

SEOGHØR.NO: De fleste kan nok si seg enig i at det er Alex Ek (34) fra Fredrikstad som har den sterkeste historien av årets «Robinsonekspedisjonen»-deltagere. 

34-åringen har nemlig vært åpen og ærlig om at han ble født jente, men at han har levd flere år som mann. 

Alex het nemlig Lotte frem til han var 27 år gammel.

Selv om Alex ikke har gjennomført kjønnsskifte fullt ut, er han både muskuløs og har mandige trekk. Det kom derfor som en overraskelse for flere av deltagerne da han valgte å fortelle sin historie under oppholdet på Filippinene.

LES MER: I denne ukens Se og Hør Extra kan du lese mer om historien til Alex Ek.  Foto: Faksimile Se og Hør
LES MER: I denne ukens Se og Hør Extra kan du lese mer om historien til Alex Ek. Foto: Faksimile Se og Hør Vis mer

I denne ukens Se og Hør Extra forteller den modige reality-deltageren historien om hvordan han begynte å leve som mann.  

– Jeg har hatt et bein i hver leir så lenge jeg kan huske. Det var rundt 2007 at jeg begynte å tilføre kroppen testosteron, og startet på veien mot å kamuflere meg som mann, forteller Alex åpenhjertig til Se og Hør. 

Vil være et godt forbilde

Alex er ikke redd for å fortelle sin sterke historie, og ønsker gjerne å fremstå som et forbilde for andre unge som føler som ham - og også for de som ikke har hatt en enkel barndom.

Han innrømmer at han selv hadde en spesiell oppvekst, men at han alltid har vært utadvent og åpen. 

– Jeg dro hjemmefra som 14- åring, og har klart meg sjøl siden den gangen. Uten at jeg vil gå noe nærmere inn på det. Men det er mange som har omtalt meg som et løvetannsbarn. Jeg har alltid vært veldig sterk, sier Alex til Se og Hør. 

Det var i mai/juni i fjor Alex og 15 andre deltagere bodde på en øde øy på Filippinene, der de måtte klare seg helt selv og kjempe for å overleve.

«Robinsonekspedisjonen» sendes på TV2 søndager klokken 19.30.

TV-FJES: Alex er en av deltagerne i årets sesong av «Robinsonekspedisjonen». Her sammen med programleder Christer Falck.  Foto: Anton Soggiu/TV 2
TV-FJES: Alex er en av deltagerne i årets sesong av «Robinsonekspedisjonen». Her sammen med programleder Christer Falck. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg hadde glemt at han fantes