- Jeg driter meg fullstendig ut

«71 grader nord»-deltageren Wenche Witberg måtte hjem etter håndkrem-tabbe.

HÅNDKREM: Både Wenche Witberg (t.v.) og Camilla Bull (t.h.) smurte seg inn med håndkrem på vei til den avgjørende konkurransen. Det fikk ikke TV-seerne se, og Witberg slapp taket først. Foto: TVNorge
HÅNDKREM: Både Wenche Witberg (t.v.) og Camilla Bull (t.h.) smurte seg inn med håndkrem på vei til den avgjørende konkurransen. Det fikk ikke TV-seerne se, og Witberg slapp taket først. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: I mandagens episode av «71 grader nord» var det Wenche Witberg (39) som måtte hjem, etter at hun tapte den avgjørende konkurransen.

Det kom som et resultat av Witbergs svake innsats i den første konkurransen, der hun sinket laget på ro- og sykkeldelen.

- Jeg driter meg fullstendig ut, og ødelegger for laget. Jeg ble jo valgt sist, eller ikke valgt i det hele tatt, noe som gir meg muligheten til å velge det laget jeg mener er fysisk overlegne. Så ryker vi på et tap som skyldes meg. Den følelsen er utrolig kjip. Det var fortjent at det var meg som røk ut, sier hun til Seher.no

I konkurransen måtte deltageren som slapp taket først reise hjem. Det ble Witberg.

- I det jeg slipper taket, roper jeg bare «faen». Det er en blanding av irritasjon og lettelse, sier hun.

Like før den avgjørende konkurransen, smurte Witberg og Camilla Bull (21), som også var blant de tre dårligste, seg inn med håndkrem, noe som gjorde oppgaven mye vanskeligere.

- Det man ikke ser på TV, er at Camilla og jeg smørte oss inn med håndkrem på vei til konkurransen. Vi prøvde å vaske det av, men klarte ikke å få av alt, så vi skled veldig, sier hun til Seher.no.

I den aller første episoden var deltageren gjennom en dramatisk strikkhopp-ulykke, som førte til at hun slo ansiktet kraftig. Likevel skylder hun ikke på ulykken for at hun røk ut.

- Jeg slo meg i trynet i Lindesnes, og i etterkant hadde jeg vondt ansikt og vondt høyreben. Men jeg kan ikke skylde på det. Det var ikke derfor jeg røk ut.

Etter ulykken ble ansiktet til Witberg både blått og hovent. Til slutt klarte hun å ikke tenke på utseendet til tross for at det var et filmteam tilstede.

- Før jeg reiste, tenkte jeg at jeg snart er 40 år, og kanskje dobbelt så gammel som noen av de andre deltagerne. Jeg visste ikke hvordan det ble å vise seg på TV for de der hjemme. Etter strikkhopp-ulykken prøvde jeg bare å ikke tenke på det, og holdt meg unna ting som å se meg i speilet. Til slutt husket jeg det ikke selv, og forsto det ikke helt da folk vi møtte på turen kommenterte at jeg så litt sliten ut.

Under sykkeldelen av den første konkurransen havnet Wenche litt bak sine lagkamerater. Det førte til en opphetet diskusjon mellom Wenche og Mario.

- Han brøt meg ned istedenfor å hjelpe meg. Han sa faktisk rett ut: «Det er ikke meningen å motivere deg. Det er meningen å få deg til å gjøre det riktig. Først når du gjør det riktig, kan jeg motivere deg». Da begynte det å koke, og det er lett å glemme at det er et kamera tilstede. Vi kom ikke overens, og irriterte oss nok over hverandre. Men vi har skværet opp nå, og er venner i dag.

«71 grader nord» ser du på TVNorge mandager klokken 20.30. Se Seher.nos store TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg skjønte det ville gå til helvete