Jessica Simpson:

- Jeg drepte meg selv med alkohol og piller

Artisten åpner opp om misbruket som holdt på å ta livet av henne.

FORTELLER OM MISBRUK: Jessica Simpson skal ha døyvet barndomstraumer med rus. Foto: NTB Scanpix
FORTELLER OM MISBRUK: Jessica Simpson skal ha døyvet barndomstraumer med rus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jessica Simpson (39) gjorde det stort i popmusikkbransjen på 2000-tallet, og hadde også sin egen tv-serie sammen med sin daværende ektemann Nick Lachey (46). Mot slutten av tiåret forsvant hun imidlertid fra hitlistene, og fikk etter hvert et image som «dum blondine».

Til tross for at musikkarrieren ble lagt på hylla, gjorde Jessica suksess med sitt eget klesmerke «The Jessica Simpson Collection» og har derfor hatt plass i rampelyset fram til i dag.

Åpner opp om misbruk

Nå avslører stjernen i sin nye selvbiografi «Open Book» at hun lenge slet med både rus- og alkoholmisbruk, skriver People. Bakgrunnen skal være at hun ble seksuelt misbrukt som barn. Det skal ifølge henne selv ha startet da hun var seks år.

- Jeg delte seng med datteren til en familievenn. Det begynte med kiling på ryggen, så gikk det over til ting som var ekstremt ukomfortabelt, deler 39-åringen, ifølge en gjengivelse av nettstedet.

Videre forteller Simpson at hun fikk skyldfølelse, og at hun ikke turte å fortelle noe til foreldrene sine før hun var 12 år.

- Etter dette var vi var aldri hos mine foreldrenes venner igjen, men vi pratet heller ikke sammen om hva som hadde skjedd.

Advarsel fra legen

Bare hennes nærmeste skal ha visst om misbruket i åra som fulgte sangfuglen i rampelyset. Byrden skal ha sendt henne inn i et mørke fylt av rusmisbruk.

- Jeg drepte meg selv med all alkoholen og pillene.

Det skal ha gått så langt at Simpson fikk beskjed av legen sin om at livet hennes sto i fare. I november 2017 skal hun ha blitt edru - for godt.

- Å gi opp alkoholen var enkelt. Jeg var så sint på flaska. På måten den tillot meg å forbli tilfreds og nummen, forklarer hun.

Etter at hun søkte hjelp skal livet ha blitt lysere.

I 2014 giftet hun seg med Eric Johnson (40), og paret har siden fått tre barn - Maxwell (7), Ace (6) og Birdie (10 md..).

Gir ut ny musikk

I fjor høst fikk Jessica også mye oppmerksomhet for den enorme vektnedgangen etter sitt tredje svangerskap. Graviditeten var ikke av det enkleste slaget, og hun var innlagt på sykehus etter å ha vært dårlig en lengre periode. Datteren ble født med keisersnitt.

I tillegg til å gi ut bok, har artisten seks låter på trappene som skal fortelle historien hennes. Stjerna håper nå at boka og musikken hennes kan hjelpe andre som sitter på liknende følelser og historier.

- Det har vært en lang, hardt og dypt emosjonell reise. En jeg har kommet meg på den andre siden av med ren lykke, oppfyllelse og aksept av meg selv. Jeg pleide å være i smerte, og har snudd det til noe som kan være vakkert og forhåpentligvis inspirerende for folk, sier hun.

Vis mer

LES OGSÅ: - Brad ropte på Jennifer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer