«Farmen»

- Jeg dreit meg ut

Nesten alle deltakerne brast i gråt etter utfallet på søndagens tvekamp.

VALGTE SIN NÆRMESTE: Tove Moss Lohne brøt sammen da hun sendte hjem sin nærmeste på gården - Lene Egeland Hogstad. Foto: Alex Iversen/TV 2
VALGTE SIN NÆRMESTE: Tove Moss Lohne brøt sammen da hun sendte hjem sin nærmeste på gården - Lene Egeland Hogstad. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert

Nok en slitsom uke er over på «Farmen», og selv om deltakerne kan glede seg over godkjent ukeoppdrag og penger til mat, står de fortsatt overfor tvekampen - hvor en av deltakerne skal sendes hjem.

Tidligere i uken ble det klart at nok en jentekamp står for tur, etter at storbonde Sanna Khursheed (32) måtte se seg slått i saging mot Inger-Cecilie Grønnerød (47).

Storbonde Karianne Kopperstad (27) valgte nemlig Tove Moss Lohne (35) som førstekjempe. Da det imidlertid ble klart for andrekjempevalg, ble det et følelsesladet og, for mange av deltakerne, et overraskende valg.

- Skulle knuse henne

Lohne valgte nemlig den som står henne nærmest inne på gården, Lene Egeland Hogstad (44). Det tar sistnevnte med knusende ro, og det er åpenbart ingen vonde følelser mellom de to før de setter i vei mot kjempehyttene.

- Da Tove valgte meg ble jeg ikke overrasket. Jeg er veldig glad i henne, og hun var den som sto meg aller nærmest der inne. Jeg sa til henne at «hvis du føler du kan ta meg, så tar du meg», sier hun til Dagbladet.

BEVARTE VENNSKAPET: Lene Egeland Hogstad forteller at hun og Tove Moss Lohne er nære venner på utsida - til tross tvekampen mot hverandre. Foto: Alex Iversen/TV 2
BEVARTE VENNSKAPET: Lene Egeland Hogstad forteller at hun og Tove Moss Lohne er nære venner på utsida - til tross tvekampen mot hverandre. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

Egeland Hogstad var imidlertid ikke villig til å gi seg uten kamp, og hadde ingen planer om å forlate gården uten å ha gjort et helhjertet forsøk på å få bli.

44-åringen velger nemlig melkespannholding, en gren hun forteller at hun øvde på mye før hun kom til gården.

- Jeg er sabla god på melkespann, og forberedte meg mentalt på å knuse den lille vennen min, forteller hun.

Trodde hun ga opp

Sørlendingen tok imidlertid ikke med i beregningen at det er andre forhold under en tvekamp enn hjemme i Flekkefjord, og at dommer og programleder Mads Hansen sørger for at reglene følges etter punkt og prikke.

Plutselig setter hun fra seg spannene uten at de andre deltakerne får med seg hva som skjer.

- Jeg hørte et klunk, og visste det ble fanget opp av kameraene. Det var ikke noe poeng i å late som noe annet, selv om de andre sa at «hun var ikke nedi».

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Var det noen som trodde du ga deg med vilje?

- Noen trodde det, men det gjorde jeg faktisk ikke. Men jeg ble kjempeoverraska, for hjemme hadde jeg stått dobbelt så lenge. Men jeg dreit meg ut, og det er bare min egen feil. Jeg tenkte jeg ikke skulle banne på tv, men jeg tror jeg sa «faen» da jeg tapte, sier hun lattermildt.

- Snørr og tårer

Da utfallet av tvekampen er klart brister motstanderen i gråt - til tross for at hun er sikret ei ny uke på gården. Også flere av de andre deltakerne gjør det tydelig at «Farmen» uten Egeland Hogstad er ikke er like bra.

44-åringen er imidlertid selv overlykkelig over opplevelsen av å være tre uker inne på gården, og røper at de nære vennene hun fikk der inne, også er med henne på utsiden.

- «Farmen» på utsiden er nesten bedre. Jeg har fått vennskap for livet, og jeg føler nesten at jeg har vunnet.

Den svært så positive og fargerike barnepleieren er imidlertid ikke uten videre begeistret for å se seg selv bli slått ut på skjermen.

- Jeg gruer meg så mye. Det blir fælt å se meg forlate de andre, og det er mye følelser involvert. Jeg skal se den med min mann og jentene mine, og det blir nok mye snørr og tårer, sier hun lattermildt.

Hun får imidlertid sjansen til å kjempe seg inn igjen, gjennom «Farmens» sidekonkurranse «Torpet».

LES OGSÅ: Lammet i ansiktet etter «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer