- Jeg drakk vaskemiddel for å drepe meg selv og barnet

Det var en stor lettelse for talkshow-dronningen da barnet døde...

DØDSØNSKE: Talkshow-dronningen Oprah Winfrey trodde hun måtte ta livet av både seg selv og barnet da hun ble gravid som 14-åring. Her fra mandagens intervju på «Piers Morgan Tonight».  Foto: Stella Pictures
DØDSØNSKE: Talkshow-dronningen Oprah Winfrey trodde hun måtte ta livet av både seg selv og barnet da hun ble gravid som 14-åring. Her fra mandagens intervju på «Piers Morgan Tonight». Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Oprah Winfrey (56) avslører i et personlig intervju at da hun ble gravid som 14-åring trodde hun at hun var nødt til å ta sitt eget liv.


- Det å bli gravid var et resultat av flere dårlige valg. Men jeg ble seksuelt misbrukt fra jeg var ni og til jeg var tretten og jeg hadde ingen grenser å forholde meg til. Jeg ble seksuelt løssluppen, forteller hun i intervjuet med Piers Morgan (45), CNNS nye talkshow-vert.

Winfrey flyttet tilbake til faren sin i Nashville da hun var gravid. Han innførte noen svært strenge husregler for å få skikk på den ville tenåringen som tidligere hadde rømt hjemmefra. Vernon Winfrey var opptatt av at datteren ikke skulle bringe skam over familien.

- Jeg vil heller se datteren min flyte død nedover elva enn at hun bringer skam over oss, skal han ha sagt ifølge Oprah.

Og denne skammen inkluderte det å føde et «uekte barn» - et barn utenfor ekteskap.

- Han stod der og sa dette til meg og jeg visste jo at jeg VAR gravid. Så jeg tenkte «da må jeg bare ta livet av meg», forteller hun åpenhjertig i intervjuet.

I desperasjon og fortvilelse forsøkte den 14-årige Winfrey å ta livet av både barnet og seg selv. Hun drakk blant annet vaskemiddel, en handling hun i dag kaller mer et «rop om hjelp» enn et faktisk selvmordsforsøk.

Men det var ikke vaksemiddelet som tok livet av barnet. Hun klarte å skjule graviditeten helt til hun ble kjørt på sykehus med hovne ankler. Da kom sannheten frem i lyset, og hun fortalte også om de seksuelle overgrepene hun hadde blitt utsatt for i en årrekke.

- Den tilståelsen var så stressende og traumatisk at fødselen ble utløst. Og barnet døde, sier hun ifølge Radaronline, som har publisert deler av TV-intervjuet.


Winfrey innrømmer også at det var en stor lettelse da barnet døde og at hun i ettertid ikke har angret på det som skjedde. For hadde hun beholdt barnet ville livet hennes vært over, siden barn født utenfor ekteskap var et enromt tabu - kanskje spesielt i 1960-tallets amerikanske Sørstater.Derfor vendte hun bare tilbake til skolen og fikk orden på livet sitt, uten et ord om graviditeten og den lille sønnens død.


- Da barnet døde på sykehuset visste jeg at jeg hadde fått en ny sjanse. Men ingen kunne få vite noe, for da hadde jeg ikke fått uttrettet alle de tingene jeg har gjort. Livet mitt ville vært fullstendig annerledes, forteller huhn til Piers Morgan.

Se klipp fra det personlige intervjuet her!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er hans pinligste TV-øyeblikk.