SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

Lars Monsen:

- Jeg drakk mye og alene

Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket.

Publisert

Som en av Norges aller mest kjente villmarks- og ekspedisjonsfarere, er vi først og fremst vant med å se Lars Monsen (56) på sine ekstreme eventyr i skog og mark.

Når han denne uken gjester han «Lindmo», åpner den folkekjære ekspedisjonsfareren seg om en helt annen - og for mange - ukjent side av seg selv.

Der forteller 56-åringen blant annet om et rikt indre liv og om noen destruktive år, før han fant gleden i naturen.

- Drakk ofte alene

Ifølge NRK er det i forbindelse med hans nye biografi «Mitt liv» at han denne uken besøker talkshowet til Anne Lindmo (49). Siden 1991 har Monsen utgitt et titall bøker om sine turer og villmarkseventyr, men denne gangen er det en langt mer personlig side som er blitt ført i pennen av journalisten Kjetil Østli.

FULLFØRT: Her ankommer Lars Monsen Gardermoen etter å ha fullført verdens lengste villmarksekspedisjon, Canada på tvers, i 2002. Foto: NTB Scanpix
FULLFØRT: Her ankommer Lars Monsen Gardermoen etter å ha fullført verdens lengste villmarksekspedisjon, Canada på tvers, i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Østli har jobbet i to år med biografien - og har hatt fri tilgang til alle Monsens bøker, brev og dokumenter. I tillegg har han intervjuet mange i villmarksmannens omgangskrets.

I kveldens program åpner Monsen selv opp om noen av temaene i boka. Blant annet forteller han at mesteparten av 20-årene for ham handlet om å drikke alkohol. Han drakk mye, og gjerne alene.

- Jeg hadde kompiser som også var med og festet, men jeg tok den alltid lenger. Det ble glatt 30 pils før jeg gikk inn på diskoen, er blant det Monsen forteller hos Lindmo.

- Tisset på en fyllik

Monsen forteller at han pleide å ha et ritual da han satt på T-banen med mye folk. Hver gang døra lukket seg, tok han en hel øl i en slurk. På 25 minutter var halve ølkassa borte.

På et punkt forsto han at dette var et liv han ikke ønsket å leve, og det var spesielt én episode som ble starten på denne åpenbaringen.

Vis mer

- Jeg var på vei hjem på natta etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Når jeg begynner ser jeg at det er en annen fyllik jeg tisser på. Da skjønte jeg at dette ikke er noe jeg vil, og tenkte: «Skjerp deg».

I skauen og på fjellet hadde han ikke behov for rus. Turene ble stadig lengre, og han kjente at eventyrlysten steg.

RØRT: Lars Monsen takker samboeren Trine Rein for Gullruten-pris. Vis mer

- Tenker du at det er rart at du av alle mennesker har blitt hele Norges turvenn?, spør Lindmo.

- Ja. For det har aldri vært målet mitt. Det tok lang tid før jeg bestemte meg for å lage TV og jeg hadde ikke noe mål om å bli rik. Målet var å følge drømmene, så har det blitt som det har blitt.

LES OGSÅ: Ashley Olsen rammet av samme sykdom som Lars Monsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer