Gary Busey:

- Jeg døde på operasjonsbordet

Gary Busey hevder han ble erklært død etter en operasjon. Så kom han brått tilbake.

OVERRASKER: Skuespiller Gary Busey hevder han døde på operasjonsbordet i 1988. Her med tidligere «Baywatch»-stjerne Donna D'Errico. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKER: Skuespiller Gary Busey hevder han døde på operasjonsbordet i 1988. Her med tidligere «Baywatch»-stjerne Donna D'Errico. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Gary Busey (75) gjorde det stort på midten av 1970-tallet, da han blant annet ble nominert til en Oscar for sin rolle i «The Buddy Holly Story». Totalt har han spilt i over 150 filmer gjennom karrieren, og er fortsatt aktiv foran kameraene.

Han er i disse dager muligens best kjent som realitydeltaker, og har blant annet vært med i «Celebrity Big Brother».

En hendelse den 4. desember i 1988 kunne derimot ha snudd alt på hodet. Den 75 år gamle skuespilleren var nemlig involvert i en motorsykkelulykke, hvor han krasjet. Han hadde ikke på seg hjelm, og fikk alvorlige hodeskader. Det var lenge fryktet at han ville få permanente hjerneskader.

- KOM TILBAKE: Skuespilleren hevder i intervjuet at han døde, men at han ble gjenopplivet. Foto: NTB Scanpix
- KOM TILBAKE: Skuespilleren hevder i intervjuet at han døde, men at han ble gjenopplivet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Omringer av «engler»

Før den tid måtte han inn på operasjonsbordet akutt, slik at legene kunne berge livet hans. I et nytt intervju med The Guardian hevder Hollywood-stjernen nå at han faktisk døde på operasjonsbordet for 32 år siden.

- Jeg var utsatt for en ulykke på en Harley-Davidson. Jeg kjørte uten hjelm, traff kantsteinen med hodet først, fikk kraniebrudd, døde etter en hjerneoperasjon og endte på den andre siden - den «åndelige verdenen» siden, hvor jeg fikk informasjon. Og så kom jeg tilbake, sier han i det oppsiktsvekkende intervjuet.

I intervjuet hevder han selv at dette skjedde for 25 år siden, men det er feil. Hukommelsen setter likevel inn når han skal beskrive hva han angivelig opplevde som død på operasjonsbordet.

- Jeg var omringet av engler. Lyskuler fløt rundt meg. Og jeg følte kjærlighet, beskyttelse og lykke som man aldri kan føle på jorda. Det er følelsen engler lever med, hevder han i intervjuet.

Videre hevder Busey at «englene» fortalte ham at han gjorde det godt i livet. Han skulle seinere våkne, levende igjen. Han ville ikke vært foruten opplevelsen eller ulykken.

ANERKJENT: Busey har spilt i over 150 filmer, og er med det en av de mest anerkjente skuespillerne i Hollywood. Her er han fotografert med Jodie Foster i 1991. Foto: NTB Scanpix
ANERKJENT: Busey har spilt i over 150 filmer, og er med det en av de mest anerkjente skuespillerne i Hollywood. Her er han fotografert med Jodie Foster i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ville ikke vært foruten

- Jeg ble mye friere. Jeg hadde ingen hjerneskade, men hjernen min har skrudd seg til en bedre retning på grunn av det som skjedde og hvordan jeg ble frisk. Det har vært en del av reisen min, min oppvekst, min forståelse, sier han i intervjuet.

Han forklarer ikke hvordan legene reagerte eller klarte å gjenopplive ham, men han lever i hvert fall i dag. Det er han takknemlig for. The Guardian-intervjuet er den andre gangen Busey er i media i år på grunn av triste årsaker.

IKKE FORUTEN: Selv om ulykken kunne ha drept ham, ville han ikke ha vært foruten i dag, sier han i intervjuet. Her er han fotografert med Donald Trump i 2013. Busey var nemlig med på kjendisversjonen av «The Apprentice». Foto: NTB Scanpix
IKKE FORUTEN: Selv om ulykken kunne ha drept ham, ville han ikke ha vært foruten i dag, sier han i intervjuet. Her er han fotografert med Donald Trump i 2013. Busey var nemlig med på kjendisversjonen av «The Apprentice». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år døde nemlig ekskona hans, Tiani Warden, i en fengselscelle i Texas. Hun var gift med skuespilleren fra 1996 til 2001, og ble bare 52 år gammel.

Skuespilleren er i disse dager forlovet med Steffanie Sampson. De har sønnen Luke på ti år sammen. Han har også to eldre barn fra sine tidligere ekteskap.

SE TV: I programmet «Mer enn gull» på TV 2 åpner tidligere langrennsløper Erling Jevne opp om dagen da sønnen hans døde i en påkjørsel. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Døde i flystyrt - hetses

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer